Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για 3η δόση

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για 285.000 ανοσοκατεσταλμένα άτομα να κλείσουν ραντεβού για την 3η δόση. Την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες θα λάβουν SMS υπενθύμισης, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση, ενώ από την πλευρά της η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετώνται τα δεδομένα για το ποιες ομάδες του πληθυσμού μπορεί να χρειαστούν 3η δόση.

Μέχρι σήμερα, έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων δύο κυρίως κατηγορίες:

*ατόμων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
*άτομα άνω των 60 ετών

Η κα Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ανάγκη για 3η δόση έχουν τα άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στις δύο δόσεις. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μεταμοσχευμένους, άτομα με καρκίνο, νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση, ασθενείς με χρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας και άτομα με νοσήματα που απαιτούν ειδική θεραπεία, που μειώνει την ανοσιακή αντίδραση.

Η καθηγήτρια έκανε ξανά ειδική αναφορά για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία. Επίσης, στοιχεία από τις ΗΠΑ, που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1-3-2020 έως 14-8-2021 δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν 10πλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους εμβολιασμένους!

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*