Αύριο η τροπολογία για όσους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κάνουν τώρα τη πρώτη δόση

Τη Τρίτη κατατίθεται Τροπολογία στη Βουλή ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι ανεμβολίαστοι κάνουν την πρώτη δόση. Τις σχετικές διευκρινίσεις έδωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επιδίωξη της προσπάθειας να αρθεί η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι να περιοριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν  στη λειτουργία του συστήματος υγείας. Κίνητρο θεωρείται πως θα δώσει η τροπολογία θα δώσει το  για να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ειδικότερα, η νέα τροπολογία θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς που σπεύουν να  εμβολιαστούν να επιστρέφουν στην εργασία τους την επόμενη μέρα μετά την πρώτη δόση. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Σχετικά με ερώτηση εαν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί εφόσον εμβολιαστούν,  καθώς θα προχωρήσουν οι αναπληρώσεις για να καλυφθούν τα κενά, ο κ. Οικονόμου  υποστήριξε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως όσο πιο γρήγορα κάποιος υγειονομικός εμβολιαστεί, πιο πιθανό είναι να επιστρέψει στη θέση του.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νούμερα των υγειονομικών που είναι ανεμβολίαστοι  και βρίσκονται σε αναστολή αλλάζουν. Μάλιστα οι  αριθμοί είναι πιο κάτω από αυτούς που  είχαν εκτιμηθεί πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Όσο για τις καταγγελίες για πλαστούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ο κ.  Οικονόμου σημείωσε ότι όλες οι καταγγελίες διερευνώνται. Συγκεκριμένα,  διενεργείται ΕΔΕ για τα  περίεργα στοιχεία και αναμένεται να ολοκληρωθείι ο απαραίτητος έλεγχος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*