Έχουν δίκαιο οι «ανασφάλιστοι»; Τιμωρήστε τους 

Του Νίκου Σακελλαρίου

Αυτό το κακό να μη σας βρει… Είστε ασφαλισμένος και για κάποιο λόγο βρίσκεστε στη λίστα των ανασφάλιστων; Θα πρέπει να το αποδείξετε όχι σε μία Αρχή, αλλά σε όλες τις Αρχές που εμπλέκονται με το θέμα.

Εχετε ακινητοποιημένο όχημα; Τα ίδια. Πρέπει να περάσετε από 4 τουλάχιστον κρατικά γραφεία. Είσαστε άτυχος γιατί σας έκλεψαν το όχημα;  Εκεί εκτός από την στεναχώρια της κλοπής θα πρέπει να αποδείξετε στις δημόσιες αρχές ότι ‘δεν είστε ελέφαντας’ και ότι το είχατε ασφαλισμένο το όχημά σας.

Εάν είστε ακόμη πιο άτυχος και ο κλέφτης προκαλέσει ζημιά ή ατύχημα, τότε θα ζήσετε ένα ‘καφκικό σενάριο’ με εμπλοκή κάθε υπαρκτού δημόσιου παράγοντα.  Το πουλήσατε το όχημά σας πρόσφατα και βρίσκεστε στη λίστα των ανασφάλιστων;  Εκεί εμπλέκεται και η εφορία.

Η τρέλλα με την γραφειοκρατία του Δημοσίου Τομέα κτυπά και την ασφάλιση αυτοκινήτου.  Γραφεία, παραγραφεία, πρωτόκολλα, εφορίες, υπουργεία για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε ελάχιστα λεπτά εάν το Δημόσιο είχε ένα λειτουργικό σύστημα  το οποίο με μία κίνηση θα ενημέρωνε όλους τους Φορείς.

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε καταστάσεις που εκτός από χρονοβόρες είναι και ψυχοβόρες.  Εκατοντάδες χαμένες ώρες γεμάτες άγχος και αναμονή σε διαδρόμους για κάτι που θα μπορούσε να γίνει εύκολα.  Θα μου πείτε πότε το Ελληνικό Δημόσιο έδειξε κατανόηση στους υπηκόους του;

Μόνο όταν υπήρχε πολιτικό μέσο.  Ή μάλλον υπάρχει  η πολιτική πελατεία επειδή το Δημόσιο είναι στεγχνό , άτεγκτο και πάντοτε δύσκαμπτο.

Για την ασφαλιστική αγορά, είναι συμφέρον της να προτείνει άμεσες λύσεις για το θέμα των ανασφάλιστων.  Ας  αποσυνδεθεί το Δημόσιο από την συνδιαλλαγή με τους πολίτες και ας κρατήσει την συνδιαλλαγή με την ασφαλιστική αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*