Reuters: Κινέζοι θέλουν το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής εξετάζει η κινεζική Rongfeng Holding Group, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η κινεζική εταιρεία μαζί με μια συνεργαζόμενη εταιρεία, σχεδιάζουν να αποκτήσουν ποσοστό ύψους “τουλάχιστον” 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική Calamos Family Partners κατέθεσε δικαστική αγωγή για την αθέτηση πληρωμής στην ολλανδική Exin Financial Services, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ των δύο για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αμερικανική Calamos Investments και η Exin Partners, ολλανδική εταιρεία διαχείρισης asset και αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων, είχαν συμφωνήσει να αποκτήσουν το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 718 εκατ. δολαρίων το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι ασαφές ποια επίπτωση θα έχει αυτή η νομική διαμάχη στην ελληνική επένδυση, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της μέσω email, η Calamos Family Partner υπογράμμιζε ότι επιδιώκει την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατ. δολαρίων που της οφείλεται από την Exin, στο πλαίσιο σειράς δανειακών συμφωνιών. Το πλήρες ποσό επρόκειτο να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017, και τώρα έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η Calamos αναφέρει ότι η Exin έχει επανειλημμένως αποτύχει να παράσχει τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και άλλες χρηματοπιστωτικές, λογιστικές και ρυθμιστικές πληροφορίες και αρχεία όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, η αγωγή ζητά την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς χρησιμοποίησε η Exin τα κεφάλαια που δανείστηκε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*