Πώς σχολιάζουν οι Lloyds την πρόοδο στις συνομιλίες για το Brexit

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

“Είμαστε ικανοποιημένοι που οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μπορούν τώρα να εισέλθουν στη δεύτερη φάση τους και να επικεντρωθούν στο εμπόριο, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd’s of London  Inga Beale.

“Ωστόσο, ο ασφαλιστικός κλάδος χρειάζεται ακόμα επειγόντως βεβαιότητα για τη μελλοντική εμπορική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. Οπως υπογραμμίστηκε από το London Market Group (LMG) την περασμένη εβδομάδα, η προτεραιότητα πρέπει να είναι η διασφάλιση αμοιβαίας πρόσβασης σε ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές υπηρεσίες μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Εάν οι προτάσεις της LMG υιοθετηθούν, τότε ούτε η ΕΕ ούτε η Μεγάλη Βρετανία θα χρειαστει να θυσιάσουν την πρόσβαση στην αγορά ή τον έλεγχο επί των καθεστώτων εποπτείας τους”.

 “Εξακολουθούμε επομένως να επιθυμούμε διακαώς μια συμφωνία που θα διασφαλίζει μια εύλογη μεταβατική περίοδο και μια ευρεία και ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία για την περίοδο μετά το Brexit, η οποία θα περιλαμβάνει τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, εξακολουθούμε να προχωράμε με τα σχέδιά μας να ιδρύσουμε θυγατρική των Lloyd’s στις Βρυξέλλες, κάτι που θα παράσχει βεβαιότητα για την αγορά και τους πελάτες μας”, κατέληξε η κ. Beale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*