Πολιτεία και Υπουργεία δίνουν «συγχωροχάρτι» στα ανασφάλιστα;

της Ελενας Ερμείδου

Παρανομούν δεν τιμωρούνται και συνεχίζουν να συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο στους δρόμους οι ανασφάλιστοι οδηγοί. Το μήνυμα αυτό περνά η αδράνεια της πολιτείας. Η δικαιολογία που προβάλλεται, ωστόσο για την διάρκεια του φαινομένου είναι ότι τα ανασφάλιστα δεν εντοπίζονται λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Δεν εξαλείφθηκαν τα ανασφάλιστα, ούτε μειώθηκε ο αριθμός τους» παρατηρεί ο
ο Πρόεδρος Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συμπληρώνοντας ότι «με αυτή την ανοχή που δείχνει η πολιτεία ενδέχεται τα ανασφάλιστα  να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο».

Η παρούσα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στο παρελθόν εν όψει αξιολογήσεων, οι μηχανισμοί δεν πήραν μπρος ενώ, ένα παιχνίδι φιάσκο ξεκίνησε την άνοιξη και κορυφώθηκε αρχές καλοκαιριού με την αποστολή προστίμων σε λάθος πρόσωπα, καθώς το υπουργείο μεταφορών στερείται της πλήρους εικόνας των οχημάτων που έχουν κλαπεί, πωληθεί, δοθεί προς ανακύκλωση, ή των οχημάτων οι κάτοχοι των οποίων έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας λόγων των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας. Διασταυρώσεις δε, σοβαρές με την εφορία δεν έγιναν.

Το πρόβλημα θα διορθώνονταν και ο μηχανισμός θα δούλευε από τον Ιούλιο και μετά πήγε για τον Αύγουστο

Πηγές πάντως του IW από την ασφαλιστική αγορά αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θα το προχωρήσει, καθώς υπολογίζει το πολιτικό κόστος εν όψει μελλοντικών εκλογών, είναι ήδη επιβαρυμένη με το κόστος της υψηλής φορολογίας, το άλυτο ασφαλιστικό και τον ΕΝΦΙΑ.

Ο φόβος του να μη γίνει «λάθος» σημειώνει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, όπως συνέβη στα πρώτα στάδια εφαρμογής της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, προβάλλεται, ως ο λόγος της σημερινής ατολμίας που τελικά οδηγεί στην παροχή μιας άτυπης ασυλίας στους ανασφάλιστους, ο ίδιος συμπληρώνει με τις εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστες περιπτώσεις να συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο στους δρόμους

Η όλη υπόθεση όπως εξελίσσεται αποκαλύπτει  τη μεγάλη αδυναμία της πολιτείας να εφαρμόσει ένα νόμο που ισχύει εδώ και 4 χρόνια. Και είναι ανήκουστο και πιθανόν παγκόσμια πρωτοπορία να μην εντοπίζονται οι ανασφάλιστοι λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Και το ότι οι αρμόδιοι επικαλούνται τις διαδικασίες και την προσπάθειά τους να οργανώσουν τα ανοργάνωτα δεν δίνουν συγχωροχάρτι σε αυτά που συμβαίνουν. Δεν δικαιολογεί  κανέναν και  οτιδήποτε το να μην εφαρμόζεται ο νόμος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*