Το… 2018 το πόρισμα για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Νέα παράταση για να ολοκληρώσει τις εργασίες της, ζητά να πάρει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Το αίτημα αφορά ένα επιπλέον τρίμηνο, με στόχο το πόρισμα της Επιτροπής να κατατεθεί μέχρι της 21 Ιανουαρίου 2018, αντί του τρέχοντος Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως διερευνώνται η υπόθεση Ντυνάν, υπερτιμημένες διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και πεπραγμένα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εξέταση μαρτύρων μόνο για τα δύο πρώτα θέματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το τρίτο. Η “ατζέντα” της Επιτροπής έχει για τη συνέχεια τις υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα και την υπόθεση Novartis.

Με αφορμή την καθυστέρηση που διαπιστώνεται, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής Νότης Μηταράκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εξεταστεί η δικογραφία που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατηγορώντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι δεν προχωρούν γιατί «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής διαφώνησαν, πάντως, με αυτή την τοποθέτηση και ενέκριναν την παράταση.

Την απόφαση, βέβαια, θα την εγκρίνει τελικά η Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*