Η ασφαλιστική απάτη, η αγορά και οι δράσεις της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά και πολύπλοκα προβλήματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ασφαλιστική αγορά  σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η συλλογή στοιχείων, η ανταλλαγή εμπειρίας, απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των επιμέρους ασφαλιστικών επιχειρήσεων έχει αναδειχθεί ως ο πλέον ιδανικός τρόπος για την βέλτιστη  αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο τούτο, η Επιτροπή Διαφάνειας και Πρόληψης της Ε.Α.Ε.Ε. αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 για τη διερεύνηση του φαινομένου της ασφαλιστικής απάτης, με την εκ νέου αποστολή μερικά αναμορφωμένου και βελτιωμένου ερωτηματολογίου για τα έτη 2015 – 2016, το οποίο αναφέρεται ειδικά στον Κλάδο Αυτοκινήτων, με σκοπό :

α) τον προσδιορισμό – ποσοτικοποίηση της έκτασης του φαινομένου της ασφαλιστικής απάτης στο συγκεκριμένο Κλάδο και,

β) τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις συχνότερες μορφές απάτης που εντοπίζονται σήμερα στον Κλάδο αυτό.

Στόχος της Επιτροπής είναι, τα συγκεντρωτικά στοιχεία που θα προκύψουν από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων, να παρουσιαστούν στα Μέλη της Ε.Α.Ε.Ε. σε μορφή αναφοράς, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βέλτιστη αντιμετώπιση του φαινομένου της απάτης.

Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι μέχρι και την Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 (υπόψη κου Ι. Φασόη, τηλ. 210.33.34.104, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : fasois@eaee.gr – από την οποία διατίθεται και ηλεκτρονικά).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελιδα της ΕΑΕΕ: www.eaee.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*