Τάσεις-«κλειδιά» στην Ασφαλιστική Αγορά: Γ. Ραουνάς, KPMG

Τις τάσεις – «κλειδιά» στην ασφαλιστική αγορά ανέλυσε το Πάνελ ΙΙ του 10 ου Insurance Conference. Οι ομιλητές του πάνελ από διαφορετικούς κλάδους και διαφορετικό αντικείμενο, ήταν οι κ.κ. Σπύρος Γκούμας, Διευθύνων Σύμβουλος της SQ Learn ΕΠΕ, Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Globalnet Insurance Brokers, Φανή Κλειδά Διευθύνουσα Σύμβουλος Manpower Group Ελλάδας, Βασίλης Πιερράκος, Insurance IT Advisory Services Manager EY, Γιώργος Ραουνάς, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης, KPMG.

O κ. Ραουνάς τόνισε ότι ένα βασικό θέμα που διαμορφώνει εξελίξεις στον ασφαλιστικό τομέα είναι η πληθώρα των κανονιστικών και λογιστικών αλλαγών. Με την ολοκλήρωση της υιοθέτησης του Solvency II, νέες απαιτήσεις (PRIIPs,  GDPR, IFRS 9, IFRS 15, IFRS 17) έχουν ήδη εμφανισθεί.

Στη συνέχεια έδωσε κάποια στοιχεία για αλλαγές που πηγάζουν από την υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), όπου οι προσαρμογές αφορούν στο σύνολο των εταιρικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο στη διαχείριση της πληροφορίας.

Επίσης αναφέρθηκε στο προϊόν της Πανευρωπαϊκής Ασφάλισης Ιδιωτικής Σύνταξης (PEPP) που θα μπορούσε να λειτουργήσει και στην Ελλάδα, όπως και στις επιλέξιμες επενδύσεις σε εταιρείες υποδομών για τις οποίες προβλέπεται ελάφρυνση στις κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Ελ. Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*