Ανοδικά οι μισθώσεις και πωλήσεις αυτοκινήτων

Θετική πορεία ακολουθούν οι μισθώσεις και οι πωλήσεις οχημάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου, τριμήνου 2017  που παρουσίασε σήμερα η Autohellas.

Αναλυτικά,   κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2017 έφτασε τα €63εκ., έναντι €46,2εκ. το 2016, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 19,2% φτάνοντας τα €18,8εκ. από €15,7εκ. το 2016. Τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 50 χιλ. έναντι ζημιών € -2,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε κέρδη € 158 χιλ. σε σχέση με ζημιές € -1,6 εκ. κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι στο ετήσιο χαμηλό λόγω εποχικότητας του τουρισμού.

 Στο α’ τρίμηνο του 2017 η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων παρουσίασε αύξηση 13,9% η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες προήλθε κυρίως από τις μακροχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις θυγατρικές του εξωτερικού. Η πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να επηρεάσει και διαμορφώσει τα μεγέθη κυρίως των καλοκαιρινών μηνών.

Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν ενισχυμένη κατά 40,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, η εμπορία καινουργών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 75,8% σε σχέση με πέρσι, γεγονός που οφείλεται εν μέρει σε νέες δραστηριότητες του Ομίλου, καθώς και στην αναστολή της απόσυρσης, που ίσχυε το α’ τρίμηνο 2016 η οποία είχε κρατήσει την αγορά αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

  Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου κατά την 31/03/2017 έφτασαν τα €202εκ. ενώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές παρά το εποχικά αδύναμο τρίμηνο, αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους €33εκ., μέγεθος διπλάσιο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ε.Ε

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*