Οδική Βοήθεια: Τι προβλέπουν οι εταιρείες για την Μεγάλη Εβδομάδα

του Νίκου Σακελλαρίου

Πτωτικά σε αριθμούς ατυχημάτων   σε  σχέση  κατά  τις προηγούμενες εορταστικές περιόδους αναμένεται να κινηθεί τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα,  η παροχή  υπηρεσιών  οδικής και νοσοκομειακής βοήθειας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών.

Στελέχη της συγκεκριμένης αγοράς θεωρούν ότι η έξοδος των εκδρομέων θα επηρεαστεί από την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και, ίσως φρενάρει τις ανάγκες  για παροχές υπηρεσιών στους εκδρομείς.  Επίσης τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα , οι καλύψεις ατυχημάτων σε αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της μειωμένης συντήρησης και μικρότερου αριθμού σερβις που  πραγματοποιούνται στα οχήματα. Μικρότερη συντήρηση, μεγαλύτερες ανάγκες για παροχές βοήθειας.

Στατιστικά , το Πάσχα είναι η περίοδος που καταγράφονται τα περισσότερα  ατυχήματα λόγω των μαζικών εξόδων γεγονός που οδηγεί τις εταιρείες οδικής βοήθειας να έχουν σε ετοιμότητα όλο το μέρος του στόλου. Η φετινή περίοδος χαρακτηρίζεται από μία προδιαγεγραμμένη μείωση εξόδων, αλλά σε ένα στόλο αυτοκινήτων που είναι λιγότερο συντηρημένος άρα μεγαλύτερες πιθανότητες για μικρές και μεγάλες ζημιές.  Σύμφωνα με στατικά, οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως  προβλήματα μπαταριών, φρένων αλλά και μικρές υλικές ζημιές.

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οδική βοήθεια αποτελεί μία επιπλέον αναγκαία παροχή κάλυψης πλέον αφού  οι νέες ταξινομήσεις  αυτοκινήτου έχουν μειωθεί και έτσι θα χρειαστεί να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα.  Ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση έχουν οι παροχές ιατρικών υπηρεσιών και αερομεταφορών  από τις εταιρείες που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές ή τις θυγατρικές τους. Τα προβλήματα  του ΕΚΑΒ οδηγεί όλο και περισσότερους ασφαλισμένους να αναζητούν αυξημένες προληπτικές υπηρεσίες  είτε αφορούν άμεση και επιτόπου ιατρική βοήθεια είτε οδική  μεταφορά  και αερομεταφορά  στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*