Λογότυπο ΕΑΕΕ

Ώρα για εξωστρέφεια στην ασφαλιστική αγορά

του Βάιου Κρόκου

Μήνυμα εξωστρέφειας ώστε ο κλάδος να διαδραματίσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο στην οικονομία της χώρας και την ίδια την κοινωνία, εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης σε σχετική συνέντευξη Τύπου.
Όπως αποκάλυψε, η Ένωση ξεκινά, μεταξύ άλλων, μια εκστρατεία ενημέρωσης – προσέγγισης του κοινού με σκοπό να γίνει κατανοητό το νόημα της ασφάλισης, εξαλείφοντας τις τάσεις «δαιμονοποίησης» ή τα φαινόμενα οικονομικού αναλφαβητισμού.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα σχετικού βαρόμετρου που λαμβάνει ήδη χώρα αναμένεται να γίνουν γνωστά σύντομα στους «παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ» της Ασφαλιστικής αγοράς και θα αποτελέσουν χρήσιμο οδηγό για την ορθή επικοινωνία με το κοινό. Η έρευνα της αγοράς και η γνώμη του ίδιου του καταναλωτή εν τέλει ίσως λειτουργήσουν με τρόπο τροχιοδεικτικό για το μέλλον και τις ανάγκες όλων των εμπλεκομένων.

Το εγχείρημα έχει διττό χαρακτήρα και στόχος είναι να βγουν όλοι κερδισμένοι. Αρχικά η αγορά καλείται να επανακτήσει τα επίπεδα προ κρίσης (5,5 δισ. Ευρώ σε ασφάλιστρα το 2009) και να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά επίπεδα σε όλους τους επιμέρους τομείς.

Για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκεί μόνο η σωστή διαχείριση των υφιστάμενων/μεταβαλλόμενων συνθηκών (οικονομική/πολιτική αβεβαιότητα, εποπτικό πλαίσιο, χαμηλά επιτόκια κλπ), αλλά και οι πολίτες να εμπιστευτούν περισσότερο την αγορά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΑΕΕ το επόμενο διάστημα, κρίσιμο στοιχείο για τους νέους είναι η οικονομική εκπαίδευση, η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της αξίας που έχει η ασφάλιση. Έμφαση αναμένεται να δοθεί επίσης στην αξία της πρόληψης ιδιαίτερα στην Υγεία και την οδική ασφάλεια (τροχαία ατυχήματα).

«Στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος της κρίσης και να φτάσουμε και πάλι την παραγωγή στα 5,5 δισ. ευρώ του 2009. Μεσομακροπρόθεσμα στοχεύουμε να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά επίπεδα ανάπτυξης, ώστε να προσεγγίσουμε τις χώρες στις οποίες θέλουμε να μοιάσουμε. Πέραν όμως των ποσοτικών στόχων, κύριο μέλημά μας είναι να κερδίσουμε όλο και περισσότερους πολίτες που θα μας εμπιστευτούν για να προστατέψουν ό,τι είναι πολυτιμότερο για αυτούς.», σημείωσε ο κ. Μαζαράκης.

Περισσότεροι ασφαλισμένοι, περισσότεροι εξασφαλισμένοι πολίτες

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε θέτοντας το κρίσιμο ζήτημα της συνεργασίας και της εθνικής συνεννόησης καθώς και της έμπρακτης αναγνώρισης από την Πολιτεία της συμβολής του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην εθνική οικονομία και κοινωνία, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι ασφαλισμένοι άρα εξασφαλισμένοι πολίτες…

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις, υγεία φυσικές καταστροφές στο επίκεντρο της ΕΑΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*