Λογότυπο ΕΑΕΕ

ΕΑΕΕ: Επί τάπητος η υποχρεωτική ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

Το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης, για τον κίνδυνο της Αστικής Ευθύνης,  όλων όσων παρέχουν υπηρεσίες, προτίθεται να αναδείξει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σε μια προσπάθεια, αφενός να ανοίξει ένα νέο πεδίο ασφαλιστικής δραστηριότητας, αφετέρου να περάσει το μήνυμα ότι οι επαγγελματίες, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, θα πρέπει να διαθέτουν ασφαλιστικό κάλυμμα.

Δύο από τις βασικότερες κατηγορίες επαγγελματιών για τους οποίους θα πρέπει να ισχύει ανάλογη ρύθμιση είναι οι ιατροί και οι δικηγόροι, ενώ όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, η μόνη επαγγελματική ομάδα για την οποία ο νόμος προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλισή της για τον κίνδυνο της Αστικής Ευθύνης είναι των διαμεσολαβούντων πρόσωπων στην ιδιωτική ασφάλιση.

 Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι, για τους ίδιους λόγους για τους οποίους είναι σήμερα ασφαλισμένοι οι ασφαλιστές,  θα πρέπει να ασφαλιστούν και άλλες μεγάλες επαγγελματικές ομάδες, ενώ διευκρινίζουν ότι ο νόμος ήδη το προβλέπει αυτό, ωστόσο όμως για να ισχύσει εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης.

 Σχετικές επαφές με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για το θέμα αυτό πρόκειται να γίνουν από παράγοντες της Ένωσης στο προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*