Αλ. Σαρρηγεωργίου : «Εχουμε δουλειά μπροστά μας»

της Ελενας Ερμείδου

Μηνύματα αισιοδοξίας εξέπεμψε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη χτεσινή ετήσια εκδήλωση της Ενωσης για την υποδοχή του 2017, τονίζοντας ότι η αγορά  έκλεισε με αύξηση 4% στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, και επισημαίνοντας, μεταξύ των άλλων ότι η συμμετοχή του κλάδου (2,5%) στο ΑΕΠ της χώρας δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μικρό ποσοστό.

Κάνοντας, μία πολύ σύντομη αναφορά στις εξελίξεις υπογράμμισε ότι «το παγκόσμιο περιβάλλον είναι πολύ πολύπλοκο» ενώ, μιλώντας για την Ελλάδα αναφέρθηκε στην επιθυμία όλων να κλείσει η 2η αξιολόγηση.

Στην δίνη των εξελίξεων βρίσκεται και ο κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος μέσα στο 2016 κατάφερε να προσαρμοστεί, «με επιτυχία στο εποπτικό πλαίσιο, Solvency II», παρατήρησε.

Ο κλάδος ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί «πυλώνα σταθεροποίησης για το μέλλον». Αυτό, ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στην κοινωνία, για το «καλό της κοινωνίας», προειδοποιώντας ότι «ο ανασφάλιστος διατρέχει κινδύνους που δεν τους καταλαβαίνει».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΑΕΕ και όλους τους ανθρώπους του κλάδου για την υποστήριξη που του παρείχαν καθ’ όλην την διάρκεια της θητείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά, «έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα μπροστά μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*