Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Εθνική Ασφαλιστική: Οι εξελίξεις, και η επιστολή υπ. Οικονομικών στην DG Comp

Την επαναδιαπραγμάτευση της δέσμευσης που έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα για την πώληση τουλάχιστον του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά με επιστολή του προς την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μία χρονική στιγμή που διαδικασία της πώλησης είναι σε εξέλιξη.

Με την επιστολή του, ο υπουργός Οικονομικών δεν φέρεται να ζητά την ακύρωση της πώλησης, ωστόσο επισημαίνει τις ασύμμετρες βαριές δεσμεύσεις της Εθνικής  συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, παραθέτοντας παράλληλα τα βήματα που έχει διανύσει η Εθνική Τράπεζα σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων του πλάνου αναδιάρθρωσης

Με την πώληση της Finansbank,  η Εθνική τράπεζα αποπλήρωσε  CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ τα οποία  είχαν δοθεί στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης από το ΤΧΣ. Στην αποπλήρωση των CoCos συνέβαλλε επίσης η πώληση της θυγατρικής στην Βουλγαρία UBB, του Αστήρ Παλάς, και NBGI Private equity.

Η διαδικασία φαίνεται αδύνατον να μπορεί να ακυρωθεί όταν η DG Comp πριν μήνες απέρριψε τα ίδια αυτά επιχειρήματα. Θα πρέπει δε, να σημειωθεί ότι η επιστολή εστάλη την στιγμή που η  η διαδικασία της πώλησης είναι εν εξελίξει και έχει ήδη εισέλθει σε δεύτερη φάση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*