insurance europe logo

M.Koller/Insurance Europe: Κατοχύρωσαν ρόλο κλειδί και το 2015 οι ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Διατήρησαν την πρωτιά τους, ως οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές παγκοσμίως και κατοχύρωσαν για άλλη μία χρονιά  -ρόλο κλειδί  στην οικονομία. Ο λόγος για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές, οι οποίοι  σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που εξέδωσε η Insurance Europe κατέβαλλαν συνολικές αποζημιώσεις ύψους 975 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015, ποσό που ισοδυναμεί με 2,7 δισεκατομμύρια την ημέρα.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως παρά τις δυσκολίες που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον, η Ευρωπαϊκή ασφαλιστική κάλυψε απαιτήσεις κατά 1,6% υψηλότερες το 2015 προς το 2014.

Αναλυτικότερα τα ετήσια αποτελέσματα της Insurance Europe αποδεικνύουν ότι οι ασφαλιστές παρέμειναν οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές και το 2015 με επενδύσεις ύψους 9. 897 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Η Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά συνέχισε και μέσα στο 2015 να αναπτύσσεται με τα συνολικά ασφάλιστρα να έχουν αυξηθεί και κλείσει στο 2% (1. 207 δισεκατομμύρια ευρώ) σε σχέση με το 2014.  Ωστόσο η μέση διείσδυση (τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ) ελαφρώς μειώθηκε στην Ευρώπη από 7,62% το 2014 στο 7,41% το 2015.

Σύμφωνα με την Michaela  Koller Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, ο όγκος των απαιτήσεων και τα επιδόματα που καταβλήθηκαν αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της ασφάλισης και ότι ο κλάδος στηρίζει όλο το φάσμα της οικονομίας, των επιχειρήσεων και ζωής. Ωστόσο, για να μπορεί να συνεχιστεί ρόλος του κλάδου θα πρέπει να υπάρχει σωστό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η Insurance Europe δεσμεύεται για την συνεργασία της με τις ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές τόσο εντός της Ευρώπης όσο και παγκοσμίως ώστε να διασφαλίσει ότι το εποπτικό πλαίσιο, όχι μόνο προστατεύει τους ασφαλισμένους, αλλά επίσης προσφέρει και στους ασφαλιστές την δυνατότητα να προσαρμόζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές ανάγκες και να επενδύουν με τρόπο τέτοιο ώστε να επωφελείται η Ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολο της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*