Απ΄ ευθείας στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής τα επενδυτικά προϊόντα της Ασπίς

Πιο κοντά σε λύση για το πώς θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι επενδυτικών προγραμμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια, φαίνεται πως βρίσκονται όσοι διαβουλεύονται το θέμα με την εκκαθάριση.

 Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη διαμορφωθεί μια πρώτη πρόταση που προβλέπει ότι τα μη ασφαλιστικά προγράμματα θα υπαχθούν για την καταβολή αποζημιώσεων απ΄ ευθείας στο Εγγυητικό Κεφάλαιο.

Το πρόβλημα με τα εν λόγω προγράμματα είναι ότι οι αποφάσεις που εξέδωσε το Εφετείο ήταν στην συντριπτική πλειονότητά τους απορριπτικές, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των συμβολαίων να παραπέμπονται για αποζημίωση στην κοινή εκκαθάριση, μπαίνοντας τελευταίοι στη σειρά των δικαιούχων, δίχως να έχουν καμία ελπίδα να καλυφθούν οικονομικά.

 Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι αναζητείται νομοθετική φόρμουλα ώστε τα εν λόγω προγράμματα να καλυφθούν κατά ένα μέρος από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, δίχως να επιβαρύνουν την εκκαθάριση.

 Μένει να φανεί πως θα χειριστεί το όλο θέμα το υπουργείο Οικονομικών, που προφανώς θα χρειαστεί να νομοθετήσει, ώστε να λάβει τέλος μια περιπέτεια η οποία, όπως έχει ήδη γράψει το IW, αφορά περί τους 5.000 επενδυτές με συμβόλαια συνολικής αξίας 140 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*