Τα ανοιχτά μέτωπα της ασφαλιστικής αγοράς

 

  • Το θέμα της International Life είναι μείζον θέμα φερεγγυότητας του συστήματος. Η ‘γραμμή’ που έπεσε εδώ και λίγο διάστημα  να μην υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη στη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Ζωής έχει θορυβήσει αρκετούς σχετικά με το ενδεχόμενο μη εξεύρεσης λύσης.  Υπενθυμίζουμε ότι ο Επίτροπος θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στην International και μέχρι αυτό το διάστημα θα πρέπει όλες οι κινήσεις να γίνουν με ΄χειρουργική ακρίβεια΄ .   Όσο πιο άμεσα κλείσει η συμφωνία τόσο θα αποφευχθούν κινήσεις αρπαγής και λεηλασίας σε χαρτοφυλάκιο και δίκτυο.
  • Στο άλλο ανοικτό θέμα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την Ergo , μαθαίνουμε ότι πλησιάζει προς ολοκλήρωση η συμφωνία του Αυγούστου 2014. Και εδώ πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στην επαγγελματική ανασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών.  Πάντως σε κάθε περίπτωση ακούγεται ότι υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση στην Τράπεζα της Ελλάδας.  Ίδωμεν…
  • ‘Βαριά΄ έπεσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2016 στους οδηγούς και οι ασφαλιστικές εταιρείες φοβούνται ότι θα επηρεαστούν και τα ασφάλιστρα του Ιανουαρίου.  Το να πληρώσει πλέον κάποιος μικρο-μεσαίος χρήστης αυτοκινήτου 400-500 ευρώ σε διάστημα ενός μηνός έχοντας και ΕΝΦΙΑ και Εισόδημα και ΦΠΑ την ίδια στιγμή μαζί με τα λειτουργικά έξοδα νοικοκυριών και επιχειρήσεων (ηλεκτρικό, τηλέφωνο κά) είναι δύσκολη υπόθεση.  Πάντως οι  συνάδελφοι ανασφάλιστοι δεν μπορούν να έχουν παράπονα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.  Και μειώσεις ασφαλίστρων κάνουν  και πιστωτικές κάρτες με άτοκες δόσεις δέχονται. Άλλοθι δεν υπάρχει.
  • Το πρώτο κύμα αύξησης τιμολογίων στον κλάδο υγείας πέρασε στο β’ εξάμηνο 2015. Τώρα να περιμένουμε από τον Μάρτιο το δεύτερο ; Πάντως , οι ασφαλιστικές έχουν  το πάνω χέρι στις συνομιλίες με τις κλινικές αφού το  60% των νοσηλευομένων  πρόκειται για πελάτες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*