Οι βιομηχανικοί κίνδυνοι εμφάνισαν το 2015 τους υψηλότερους δείκτες ζημιών (συχνότητα και μέση ζημιά) στη Γενική Αστική Ευθύνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την ασφάλιση του κινδύνου.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικοί κίνδυνοι στη Γενική Αστική Ευθύνη είχαν 18,3% συχνότητα ζημιών, έναντι 15,5% των ξενοδόχων, 8,7% των κατασκευαστών και 4,5% των λοιπών καλύψεων, ενώ υψηλά κινήθηκε και η μέση ζημιά, η οποία έφθασε στα 45.400 ευρώ, όταν για τους κατασκευαστές το αντίστοιχο ποσό ήταν 6.691 ευρώ, για τις λοιπές καλύψεις 2.931 ευρώ και για τους ξενοδόχους μόλις 1.534 ευρώ.
Πάντως, αντίστοιχη ήταν η εικόνα των δεικτών και το 2014, με τους βιομηχανικούς κινδύνους να εμφανίζουν πολύ υψηλή συχνότητα ζημιών (50,9%), έναντι 19,7% των ξενοδόχων, 8,9% των κατασκευαστών και 5,2% των λοιπών καλύψεων. Ωστόσο, στους βιομηχανικούς κινδύνους, πέρυσι, η μέση ζημιά περιορίσθηκε στα 15.748 ευρώ.
Στην εργοδοτική ευθύνη όλοι οι δείκτες των προαναφερόμενων κλάδων κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, ο πιο ζημιογόνος κλάδος ήταν και πάλι οι βιομηχανικοί κίνδυνοι, με τη συχνότητα ζημιών όμως να διαμορφώνεται μόλις στο 3,8%, ενώ η χειρότερη επίδοση ως προς τη μέση ζημιά καταγράφηκε στους κατασκευαστές με 18.775 ευρώ.
Τέλος, σε ότι αφορά τις λοιπές καλύψεις (Προϊόντος, Επαγγελματική Ευθύνη, Ευθύνη Στελεχών Διοίκησης, Κλινικές δόκιμες, Περιβαλλοντική Ευθύνη) στην Ευθύνη Στελεχών Διοίκησης καταγράφηκε ο υψηλότερος δείκτης για τη συχνότητα ζημιών με 9,6% και στην Ευθύνη Προϊόντος ο δεύτερος υψηλότερος δείκτης με 6,1%, ενώ ως προς τη μέση ζημιά οι Κλινικές Δόκιμες είχαν τη χειρότερη επίδοση με 80.000 ευρώ, αλλά τη χαμηλότερη συχνότητα ζημιών (0,4%).