back to top
19 C
Athens
Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: στην πρώτη γραμμή της πρόληψης του καρκίνου

Για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο, πρέπει να δράσουμε τώρα! Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου). 

Κάθε χρόνο, 10 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, πεθαίνουν από καρκίνο. Είναι περισσότεροι από όσους σκοτώνουν το aids, η φυματίωση και η ελονοσία μαζί. 

- Advertisement -

Μέχρι το 2030, υπολογίζεται ότι οι ετήσιοι θάνατοι από καρκίνο θα φτάσουν τα 13 εκατομμύρια. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε τώρα.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρόληψης, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου, με τεχνολογία αιχμής και με εξειδικευμένους, εμπείρους γιατρούς και άλλους επιστήμονες. 

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και μέχρι το τέλος του μήνα, προσφέρονται μια σειρά από βασικές προληπτικές εξετάσεις για άνδρες και γυναίκες, δωρεάν ή σε προνομιακές τιμές. 

Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται: 

  • Δωρεάν ανάλυση κοπράνων και εξέταση από γαστρεντερολόγο
  • Μέτρηση ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), με δωρεάν επανέλεγχο σε περίπτωση παθολογικού αποτελέσματος
  • Τεστ Παπανικολάου
  • Υπέρηχος μαστών, διερεύνηση καρκινικού δείκτη και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο  
  • Ψηφιακή Μαστογραφία και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο
  • Διερεύνηση 5 βασικών Καρκινικών Δεικτών 

Παράλληλα, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη δυνατότητα διενέργειας του τεστ Εκτίμησης Πολυγονιδιακού Κινδύνου, PRS (Polygenic Risk Score) για καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου, σε ειδική προνομιακή τιμή. 

Μέρος των εσόδων από όλες τις παραπάνω εξετάσεις θα διατεθεί στον οργανισμό Make a Wish Ελλάδας, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 70 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών. 

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων. 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με χαμόγελο, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στο Περιστέρι βρέθηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι εθελοντές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, για μια δράση που δεν απαιτούσε λευκές μπλούζες, αλλά άνετα ρούχα, κέφι και διάθεση για προσφορά. 

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στρατηγικός συνομιλητής του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου 

Τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Αθήνα επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Καθηγητής Khaled Abdel Ghaffar

BIOIATΡΙΚΗ: Οδηγός διατροφής και περιποίησης για ενυδατωμένο δέρμα  

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και του οργανισμού γενικότερα, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά ακόμα περισσότερο

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Πάρε τον Έλεγχο, μην αμελείς τον προληπτικό έλεγχο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει τη δράση #Πάρε τον Έλεγχο, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την αξία του προληπτικού ελέγχου. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Ειρ. Αγαπηδάκη: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό – Η χώρα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε εκτενώς για το ζήτημα του χανταϊού και την πορεία του προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

Ο αθέατος κίνδυνος από τον καπνό των πυρκαγιών: νέα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο

Ακόμη και χαμηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων PM2.5 συνδέθηκαν με σημαντική αύξηση κινδύνου

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι καλύτερες χώρες για γυναικεία επιχειρηματικότητα

Νέα παγκόσμια έρευνα από τους ειδικούς ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων της iSelect – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα

Διεθνής συνεργασία και προστασία θυμάτων – Το Επικουρικό Κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης

Το επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με το Fireside Chat μεταξύ του Γ. Βαλαή και του S. Greceanu (COB, BAAR)

Beyond the Regulations: Η Εθνική Ασφαλιστική συνδέει τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με την σύγχρονη ασφαλιστική πρακτική

Workshop για φοιτητές που συμμετέχουν στο Master 2 Droit des assurances του Université Paris Dauphine-PSL

Ασφαλισμένη οδήγηση στην πράξη: θεσμοί, έλεγχοι και προστασία των θυμάτων

Όσα ειπώθηκαν στο 2ο πάνελ του επετειακού συνεδρίου του Επικουρικού Κεφαλαίου