back to top
11.8 C
Athens
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

Βαλτάς: Τα φαρμακεία μπορούν να προσφέρουν έναντι της Covid

Εμπιστοσύνη στον φαρμακοποιό τους για τον εμβολιασμό τους δείχνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος κάνει λόγο συντεχνιακά συμφέροντα έναντι των παρεχόμενων υπηρεσιών των φαρμακείων. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς μιλώντας στο Virus.com.gr ανέλυσε με επιχειρήματα πως τα 10.500 φαρμακεία είναι κατάλληλα να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη έναντι της λοίμωξης covid, όπως συμβαίνει σε 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην διάθεσή του:  Τον Οκτώβριο του 2023 συνταγογραφήθηκαν  από τους γιατρούς 900.000 εμβόλια, τον Νοέμβριο 536.000  εμβόλια και τον Δεκέμβριο 85.000. Όμως τον Οκτώβριο δεν υπήρχε η δυνατότητα εμβολιασμού χωρίς συνταγή ιατρού, υπενθυμίζει ο κ. Βαλτάς άρα όλοι εμβολιάζονταν στον γιατρό. Σημειώνεται πως έως τώρα οι περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Λόγω του μονοπώλιού που είχε ο ιατρικός κλάδος,όπως εξηγεί  ο κ. Βαλτάς τα φαρμακεία δεν πραγματοποίησαν αντιγριπικούς εμβολιασμούς τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο, ενώ οι ιατροί συνταγογράφησαν  536.000, τα φαρμακεία πραγματοποίησαν 920.000  εμβολιασμούς και αυτό σημαίνει κατά τον κ. Βαλτά «πλήρη εμπιστοσύνη» παρά το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που πάει και γράφει τα φάρμακά του και θα μπορούσε να εμβολιαστεί στο ιατρείο. Τον Δεκέμβριο οι γιατροί συνταγογράφησαν 85.000 εμβόλια, ενώ τα φαρμακεία διενήργησαν χωρίς συνταγή 300.000 εμβολιασμούς. «Εδώ φαίνεται η συντριπτικότατη τάση του Έλληνα να πάει απευθείας στο φαρμακείο χωρίς να πάει στον γιατρό. Φανταστείτε εάν τον Οκτώβριο μπορούσαν να κάνει εμβολιασμούς τα νούμερα θα ήταν πάλι συντριπτικά» σχολιάζει ο κ. Βαλτάς.

- Advertisement -

Συνολικά έχουν διενεργηθεί  2.900.000  αντιγριπικοί εμβολιασμοί και από αυτά στα ιατρεία διενεργήθηκε σημαντικά μικρότερος αρθμός από τα φαρμακεία. «Τα νούμερα είναι συντριπτικά υπερ των φαρμακοποιών και αυτό οφείλεται στην κουλτούρα που υπάρχει στο ελληνικό λαό ότι εμπιστεύεται τον φαρμακοποιό του για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και για όλους τους εμβολιασμούς» υποστηρίζει ο κ. Βαλτάς.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών

Οι ανεμβολίαστοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν περιθώριο έως τις 16 Ιανουαρίου να προγραμματίσουν την λήψη των δόσεων του εμβολίου. Όσοι δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ.

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Τις εισηγήσεις των ειδικών για τη λήψη νέων μέτρων στις “κόκκινες” περιοχές αναμένει η κυβέρνηση σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναχαιτίσει το 4ο κύμα, που πλήττει κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους.

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

“Δεν μπορώ να υποχρεώσω όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Με τα μέτρα, που έχουμε λάβει, επιβραβεύουμε όσους εμβολιάστηκαν και προστατεύουμε τους ανεμβολίαστους”, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι όμως, υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Για να γίνει αυτό, δεν έχει να κάνει μόνο με την κυβέρνηση. Χρειάζεται να συστρατευτούν και τα άλλα κόμματα, κοινωνικοί φορείς, αλλά και η Εκκλησία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Η σημασία του ποιοτικού ύπνου για την υγεία και την ευεξία

Η Εθνική Ασφαλιστική καλεί το κοινό να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις συνήθειες ύπνου και να υιοθετήσει πρακτικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητάς του

12 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Η Vantive συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία πρόληψης

Η χρόνια νεφρική νόσος επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως, συχνά χωρίς εμφανή συμπτώματα στα αρχικά στάδια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Προστάτεψε το συκώτι σου. Σώσε τον Κίτρινο Ήρωα!»

Καμπάνια ενημέρωσης της ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club