back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο 8 Αυγούστου 2026

Βαλτάς: Τα φαρμακεία μπορούν να προσφέρουν έναντι της Covid

Εμπιστοσύνη στον φαρμακοποιό τους για τον εμβολιασμό τους δείχνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος κάνει λόγο συντεχνιακά συμφέροντα έναντι των παρεχόμενων υπηρεσιών των φαρμακείων. Ο κ. Απόστολος Βαλτάς μιλώντας στο Virus.com.gr ανέλυσε με επιχειρήματα πως τα 10.500 φαρμακεία είναι κατάλληλα να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη έναντι της λοίμωξης covid, όπως συμβαίνει σε 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην διάθεσή του:  Τον Οκτώβριο του 2023 συνταγογραφήθηκαν  από τους γιατρούς 900.000 εμβόλια, τον Νοέμβριο 536.000  εμβόλια και τον Δεκέμβριο 85.000. Όμως τον Οκτώβριο δεν υπήρχε η δυνατότητα εμβολιασμού χωρίς συνταγή ιατρού, υπενθυμίζει ο κ. Βαλτάς άρα όλοι εμβολιάζονταν στον γιατρό. Σημειώνεται πως έως τώρα οι περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Λόγω του μονοπώλιού που είχε ο ιατρικός κλάδος,όπως εξηγεί  ο κ. Βαλτάς τα φαρμακεία δεν πραγματοποίησαν αντιγριπικούς εμβολιασμούς τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο, ενώ οι ιατροί συνταγογράφησαν  536.000, τα φαρμακεία πραγματοποίησαν 920.000  εμβολιασμούς και αυτό σημαίνει κατά τον κ. Βαλτά «πλήρη εμπιστοσύνη» παρά το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που πάει και γράφει τα φάρμακά του και θα μπορούσε να εμβολιαστεί στο ιατρείο. Τον Δεκέμβριο οι γιατροί συνταγογράφησαν 85.000 εμβόλια, ενώ τα φαρμακεία διενήργησαν χωρίς συνταγή 300.000 εμβολιασμούς. «Εδώ φαίνεται η συντριπτικότατη τάση του Έλληνα να πάει απευθείας στο φαρμακείο χωρίς να πάει στον γιατρό. Φανταστείτε εάν τον Οκτώβριο μπορούσαν να κάνει εμβολιασμούς τα νούμερα θα ήταν πάλι συντριπτικά» σχολιάζει ο κ. Βαλτάς.

- Advertisement -

Συνολικά έχουν διενεργηθεί  2.900.000  αντιγριπικοί εμβολιασμοί και από αυτά στα ιατρεία διενεργήθηκε σημαντικά μικρότερος αρθμός από τα φαρμακεία. «Τα νούμερα είναι συντριπτικά υπερ των φαρμακοποιών και αυτό οφείλεται στην κουλτούρα που υπάρχει στο ελληνικό λαό ότι εμπιστεύεται τον φαρμακοποιό του για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και για όλους τους εμβολιασμούς» υποστηρίζει ο κ. Βαλτάς.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών

Οι ανεμβολίαστοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν περιθώριο έως τις 16 Ιανουαρίου να προγραμματίσουν την λήψη των δόσεων του εμβολίου. Όσοι δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ.

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Τις εισηγήσεις των ειδικών για τη λήψη νέων μέτρων στις “κόκκινες” περιοχές αναμένει η κυβέρνηση σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναχαιτίσει το 4ο κύμα, που πλήττει κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους.

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

“Δεν μπορώ να υποχρεώσω όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Με τα μέτρα, που έχουμε λάβει, επιβραβεύουμε όσους εμβολιάστηκαν και προστατεύουμε τους ανεμβολίαστους”, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι όμως, υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Για να γίνει αυτό, δεν έχει να κάνει μόνο με την κυβέρνηση. Χρειάζεται να συστρατευτούν και τα άλλα κόμματα, κοινωνικοί φορείς, αλλά και η Εκκλησία.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημερώνει τους πυρόπληκτους της Δ. Αττικής για τα μέτρα στήριξης

Πολύτιμη ενημέρωση για τη διαδικασία αποζημίωσης, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

ΕΔΟΕΑΠ: Οδηγίες προστασίας ενόψει νέας ανόδου της θερμοκρασίας

Πώς αντιμετωπίζονται συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, ατονία, ναυτία ή ταχυπαλμία, και ποιες ομάδες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής

Safe Water Sports: Eνημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια των ατόμων τρίτης ηλικίας στη θάλασσα

Συμβουλές και βίντεο για έγκυρη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το σύγχρονο αυτοκίνητο δεν ολοκληρώνεται πλέον στο εργοστάσιο

Ο M. Katsumata, GAC International, εξηγεί πώς το λογισμικό επαναπροσδιορίζει την έννοια της ποιότητας και η AION μεταφέρει αυτή τη νέα φιλοσοφία στην Ευρώπη

Generali: Ισχυρά αποτελέσματα το α΄ 6μηνο παρά τις φυσικές καταστροφές

Εξαιρετική ανάπτυξη κατέγραψε ο Όμιλος σε λειτουργικά και προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα, με συμβολή από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημερώνει τους πυρόπληκτους της Δ. Αττικής για τα μέτρα στήριξης

Πολύτιμη ενημέρωση για τη διαδικασία αποζημίωσης, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους

Διακοπές με… ανοιχτή πρόσκληση στους διαρρήκτες – Οι κινήσεις που μπορούν να προστατεύσουν την κατοικία

Πρακτικές συμβουλές από την Υδρόγειο Ασφαλιστική, που δεν αφορούν μόνο τις κλειδαριές και τα συστήματα ασφαλείας