back to top
7.3 C
Athens
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Τον Ιούνιο οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις, σε λειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ

Για το άλμα που συντελείται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την σημερινή επίσημη ενημέρωση ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΤΛΑΣ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Η πλατφόρμα θα ενοποιήσει ψηφιακά τις διαδικασίες για την έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, με στόχο τον Ιούνιο να εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ψηφιακά.

- Advertisement -

Από τις αρχές Ιουνίου, περίπου το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδεται με ένα κλικ, ενώ έως τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 90%, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα

«Περάσαμε μέσα σε λίγες μέρες με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εξ αποστάσεως εργασία, τις τηλεδιασκέψεις, την ηλεκτρονική άυλη συνταγογράφηση, την ψηφιακή παρακολούθηση των ατόμων που μπαίνουν σε καραντίνα για την έγκαιρη ενημέρωση της πορείας της υγείας τους.

- Advertisement -

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ, με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών χωρίς ταλαιπωρία, γρήγορα και χωρίς καν να βγουν από το σπίτι τους.

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινάει η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΤΛΑΣ, η οποία θα ενοποιήσει ψηφιακά τις διαδικασίες για την έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, με στόχο τον Ιούνιο να εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ψηφιακά.

Από τις αρχές Ιουνίου, περίπου το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδεται με ένα κλικ, ενώ έως τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 90%.», σημείωσε κατά την ενημέρωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σερί μείωσης εκκρεμών συντάξεων

Μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων για όγδοο συνεχή μήνα και παρά την αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης, προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ»

Δωρεά Ε.Ε.Α. στον Α.Σ. «Άτλας» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Άτλας», του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

ΑΤΛΑΣ: Κλείνουν οι εκκρεμμότητες με τις συντάξεις χηρείας-αγροτών

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,

Έναρξη συνταγογράφησης για ανασφάλιστους & οικονομικά αδύναμους

Νέες οδηγίες εξέδωσε η ΗΔΙΚΑ προς τους γιατρούς των δημόσιων δομών υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.