back to top
30.1 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Το πρόγραμμα του Ομίλου Groupama “The Life Savers” συνεχίζεται για 3η χρονιά

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών στις 14 Σεπτεμβρίου, ο διεθνής ασφαλιστικός όμιλος Groupama, με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και 12 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνει το 3ο έτος υλοποίησης του προγράμματος “The Life Savers”. Από την έναρξή του το 2021, το πρόγραμμα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των πρώτων βοηθειών, αλλά και στην ενδυνάμωση των πολιτών να αναλάβουν δράση σε κρίσιμες καταστάσεις.

- Advertisement -

Η πρόληψη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αποστολής του ομίλου Groupama και το πρόγραμμα “The Life Savers” αποτελεί κομβικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας. Εφοδιάζοντας τους ανθρώπους με δεξιότητες διάσωσης, ο όμιλος Groupama έχει στόχο να μειώσει τον αντίκτυπο της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, μιας από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κορυφαία αιτία θανάτου διεθνώς, με περίπου 20 εκατ. απώλειες κάθε χρόνο. Είναι σύνηθες να συμβαίνουν περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους, όπου πολλοί παρευρισκόμενοι διστάζουν να δράσουν λόγω φόβου ή έλλειψης γνώσεων. Το πρόγραμμα “The Life Savers” απαντά σε αυτή την πρόκληση παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ, σε άτομα κάθε ηλικίας και προέλευσης.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας του ομίλου Groupama που επικεντρώνεται στην πρόληψη, το πρόγραμμα “The Life Savers” επεκτείνεται πλέον σε νέους πληθυσμούς-στόχους, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, εκπαιδευτικών και τοπικών κοινοτήτων. Παράλληλα, ο όμιλος Groupama εισάγει ευέλικτες μορφές εκπαίδευσης, από δίωρες ενημερωτικές συνεδρίες μέχρι ολοκληρωμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, ώστε να ικανοποιήσει τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο του 3ου κύκλου του προγράμματος “The Life Savers”, ο όμιλος Groupama έχει δημιουργήσει ένα βίντεο όπου συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζουν την εμπειρία τους, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία των πρώτων βοηθειών και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το πρόγραμμα σε όποιον συμμετέχει.

Επενδύοντας στην υγεία και την ευημερία όλων μας και μέσω του προγράμματος “The Life Savers”, ο όμιλος Groupama επιβεβαιώνει διαρκώς την αφοσίωσή του στην πρόληψη και την κοινωνική υπευθυνότητα, κάνοντας τη διαφορά. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη και η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη γνώση ώστε να σώζονται όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Στην Ελλάδα, η Groupama Ασφαλιστική συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα “The Life Savers” από την έναρξή του, παρέχοντας δωρεάν εκπαιδεύσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της, τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της. Για τις ενέργειές της, που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την αποδοχή του κοινού, η εταιρεία βραβεύθηκε στα Health & Safety Awards 2024.

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει για 3η χρονιά να υλοποιεί το πρόγραμμα “The Life Savers”, απευθυνόμενη πλέον σε ευρύτερα κοινά μέσα από τον σχεδιασμό μιας σειράς πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Groupama Ασφαλιστικής για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης, αλληλεγγύης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην ελληνική κοινωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Groupama Ασφαλιστική ανανεώνει με ακόμη υψηλότερες επιδόσεις την πιστοποίηση ETHOS Platinum

Οι αρχές ESG ενσωματώνονται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων και στη δημιουργία διαχρονικής αξίας για τους ασφαλισμένους, τους (συν)εργαζομένους και την κοινωνία

Groupama: Το Expert Nature Protect και η ασφάλιση επιχειρήσεων απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Στα οφέλη του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται οι ξεκάθαροι όροι, το προσιτό κόστος και η γρήγορη καταβολή αποζημίωσης

Groupama Ασφαλιστική: Αποστολή στη Λυών με επίλεκτους συνεργάτες

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κορυφαίοι συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική για τα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora Insurance

Oλοκληρωμένες υπηρεσίες στον διοργανωτή και στους φετινούς εκθέτες μέσα από το ειδικά για εκείνους σχεδιασμένο πακέτο ασφάλισης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον Compass Acceleration Cycle 2026-2027 του ACE

Ο incubator και accelerator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο startup hub στην Ελλάδα και το 95ο μεταξύ 180 στην Ευρώπη

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στην εξέλιξη των ανθρώπων της ακόμη και το καλοκαίρι

Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση «Εκπαίδευση και Τεχνικές Πωλήσεων Προϊόντων Ζωής»

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χωρίς κρατική αρωγή οι ανασφάλιστες επιχειρήσεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχεται εάν μια επιχείρηση ήταν πράγματι υπόχρεη σε ασφάλιση

Επανεκκινεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΑ

Το Υπουργείο ενσωμάτωσε σε ποσοστό άνω του 90% τις προτάσεις των φορέων που υπεβλήθησαν πριν και κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης

Αυξημένο κατά 4,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 22,9 δισ. ευρώ, έναντι 21,9 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Νέο επεισόδιο podcast: «Και Αν Συμβεί… ο εγκέφαλός σου να αποφασίζει πριν από εσένα;»

Με αφορμή το βιβλίο «Στα άδυτα του νου» του Δρ. Δημητριάδη, εξετάζεται πώς το ασυνείδητο, το συναίσθημα και η αντίληψη του ρίσκου επηρεάζουν τις αποφάσεις μας