Της Έλενας Ερμείδου
Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι θέλει να κάνει η Eθνική Ασφαλιστική εκτοξεύοντας, πραγματικά, το μερίδιο του BA από το 17% όπου κυμαίνεται σήμερα στο 30% το 2030 κατά τα προσδοκώμενα.
Η διαφορά αναμένεται να ξεκινήσει να φαίνεται από το τέλος του 2027 και έπειτα, έτος ορόσημο για την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς τότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις των ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού καναλιού διανομής ασφαλιστικών προϊόντων από την Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώνει το «IW».
Κατά το μεσοδιάστημα που προκύπτει έως την έναρξη εργασιών ΒΑ, διάφορα διαδικαστικά έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθούν, όπως η αναβάθμιση και η ενοποίηση των συστημάτων των δύο οντοτήτων.
Χρονοδιαγράμματα
Επίσης, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι συνομιλίες μεταξύ ΝΝ και Πειραιώς για την αποχώρηση της πρώτης από το τραπεζικό κανάλι της δεύτερης.
Η τράπεζα δεν φαίνεται να βιάζεται ούτε με την NN αλλά ούτε και με την ERGO – η σύμβαση της ΝΝ λήγει το 2027, ενώ της ERGO το 2030.
Η ΝΝ ακούγεται ότι διερευνά την προοπτική νέων συμπράξεων και είναι ανοικτή προς συζήτηση για κάθε νέο τύπο συνεργασίας. Για την ERGO οι συζητήσεις θα είναι δυσκολότερες λόγω της λήξης της σύμβασής της το 2030. Πιθανόν να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη ειδική συμφωνία για την πώληση / ανανέωση των προϊόντων από την Τράπεζα Πειραιώς.













