back to top
19.2 C
Athens
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Ελενα Ερμείδου

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και την Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Ελίνα Παπασπυροπούλου για τα θέματα πολιτικής, τιμολόγησης νοσηλίων των ιδιωτικών κλινικών, φορολόγησης,  καθώς και για την ασφάλιση των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για τα δύο θέματα που είχε θίξει στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ τον περασμένο Μάρτιο πολύ σοβαρά  ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και που η λύση τους θα διευκολύνει το έργο της ασφάλισης και την προστασία των πολιτών.

- Advertisement -

Η ΕΑΕΕ, από τον Κυριάκο Πιερρακάκη πάνω στο μείζον θέμα των τιμολογιακών υπερχρεώσεων των ιδιωτικών νοσοκομείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές ζήτησε την εφαρμογή των DRGs από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ώστε με αυτό τον τρόπο να υπάρξει πλήρη διαφάνεια απέναντι στους ασθενείς και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές που καλούνται να πληρώσουν τα ακριβά τιμολόγια που εκδίδουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ενας ακόμα λόγος είναι ότι οι ασθενείς με προβλήματα υγείας δεν θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία που εφαρμόζουν τα DRGs. Στην ίδια συζήτηση τέθηκε το θέμα μείωσης φορολογίας και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στην συζήτηση ήταν αυτό της ασφάλισης επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών.  Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είχε αναφέρει στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ πως οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος των φυσικών καταστροφών, θα πρέπει να υπάρξει σχήμα συνασφάλισης.  Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το παραδείγματα συνασφάλισης κινδύνων φυσικών καταστροφών της Ισπανίας. Υπό το πρίσμα αυτό, την περασμένη εβδομάδα στην συνάντηση που είχε η ΕΑΕΕ με τον Κ. Πιερρακάκη συζήτησε την προοπτική συγκρότησης σχήματος συνασφάλισης με την συμμετοχή του κράτους .

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθε  πως πρόσφατα σε συνέντευξη του στο IW o Κωνσταντίνος Πάντος, Director Life Insurance της Groupama  ανέλυσε τις 6 στρεβλώσεις στο πλαίσιο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα. Ο Κ. Πάντος αποκάλυψε ότι οι στρεβλές πρακτικές, όπως το ολιγοπώλιο, η παντελής απουσία τυποποίησης και η επιθετική πολιτική των ιδιωτικών νοσοκομείων στους ιδιωτικά ασφαλισμένους, έχουν οδηγήσει όλες, ανεξαιρέτως, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο υγείας στο να χρησιμοποιούν εξειδικευμένες εταιρείες για λόγους gate keeping και auditing, ανεβάζοντας το κόστος της υγείας.

Ομοίως και από τους (αντ)ασφαλιστές περιουσίας έχουν παρουσιαστεί πολλά παράδειγμα σχημάτων συνασφάλισης με το κράτος ως αντασφαλιστή σε ποσοστά που έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Ε. Παπασπυροπούλου στα #grmf26: Η πραγματική ουσία της ασφάλισης είναι η διαχείριση του κινδύνου

Μαζί με τους νέους κινδύνους όμως εξελίσσεται και το ίδιο το risk management. Το ζητούμενο λοιπόν με μία λέξη είναι η ανθεκτικότητα.

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Επίκεντρο των συναντήσεων, η αξιόπιστη πληροφορία, οι σύγχρονες ανάγκες του χρηματοπιστωτικού-επιχειρηματικού οικοσυστήματος και οι νέες της υπηρεσίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.