back to top
26.5 C
Athens
Κυριακή 30 Αυγούστου 2026

Συνεχίζει ανοδικά η Groupama – καθαρά κέρδη 7,3 εκ. ευρώ το 2016

Σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον το οποίο, παρά τις ενδείξεις μιας σχετικής σταθεροποίησης, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από δυσχέρειες στο επιχειρείν και υποχώρηση της κατανάλωσης, η Groupama Ασφαλιστική κατέγραψε ακόμα μία θετική χρήση για το οικονομικό έτος 2016.

Συγκεκριμένα, η Groupama συνέχισε την κερδοφόρα πορεία της παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη χρήσης 7,3 εκ. ευρώ για το 2016. Η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 135,57εκ. ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας την παραγωγή των επενδυτικών προϊόντων)

- Advertisement -

Επιγραμματικά, η εταιρεία:

-Σταθεροποίησε την παραγωγή της στους στόχους που είχε θέσει

- Advertisement -

-Διατήρησε την κερδοφορία της σε υψηλά επίπεδα

-Ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της σε κλάδους ιδιαίτερα σημαντικούς για τη δραστηριότητά της, όπως το Αυτοκίνητο και η Υγεία

-Συνέχισε να υλοποιεί πολιτική συνετής διαχείρισης των κινδύνων

-Διατήρησε τον δείκτη συνολικών ζημιών/εξόδων του κλάδου Ασφάλισης κατά Ζημιών σε εξαιρετικά κερδοφόρο ποσοστό

-Αύξησε τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις

-Μείωσε τα γενικά έξοδα, ως αποτέλεσμα μιας προσεκτικής, σοβαρής διαχείρισης

-Αύξησε το ποσοστό κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας II στο 121% το 2016 από 117% το 2015.

Οι επιμέρους κλάδοι & τα τεχνικά αποτελέσματα

Στον κλάδο Ασφάλισης κατά Ζημιών η παραγωγή μειώθηκε κατά 4,1% ενώ αύξηση παρουσίασε συνολικά ο Κλάδος Ζωής κατά 1,6%.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Κλάδου Ζωής (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των επενδυτικών προϊόντων) διαμορφώθηκε στα 53,1 εκ. ευρώ. Η θετική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο κατά 1,6% στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή των ατομικών συμβολαίων υγείας και συμπληρωματικών ασφαλίσεων, η οποία αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η παραγωγή των αποταμιευτικών προϊόντων κινήθηκε ανοδικά κατά 4%, καθώς η αύξηση των εισφορών στα ομαδικά συνταξιοδοτικά (DAF) αντιστάθμισε την μείωση στην παραγωγή των προϊόντων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Στον Κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρεία κατάφερε για άλλη μια χρονιά να παρουσιάσει απόδοση καλύτερη της αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιό της.

Παράλληλα, στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 5,1% το 2016 από 4,9% το 2015, ενώ στον κλάδο Χερσαίων Οχημάτων το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 5,5% το 2016 σε σχέση με 5,1% το 2015.

Σε ότι αφορά τον Κλάδο Πυρός, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 21,4εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά -7,4%. Η μείωση αυτή αντανακλά τις συνθήκες πίεσης που παρατηρούνται στην ασφαλιστική αγορά, όπου η μεταβολή της παραγωγής είναι επίσης μειωμένη κατά -2,8%.

Σε σχέση με τα τεχνικά αποτελέσματα, η συνετή διαχείριση κινδύνων αποτυπώνεται στον δείκτη συνολικών ζημιών και εξόδων, ο οποίος το 2016 διαμορφώθηκε στο εξαιρετικά κερδοφόρο επίπεδο του 84,9% για το κλάδο ασφαλίσεων κατά Ζημιών.

Στον κλάδο Αυτοκινήτου, ο συνολικός δείκτης ζημιών και εξόδων αυξήθηκε κατά 5,4 μονάδες σε σχέση με τα επίπεδα του 2015 και ανήλθε στο 84,6%, ενώ σημαντικά θετικό είναι για το 2016 και το αποτέλεσμα στον κλάδο Πυρός όπου ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στο 80,8% έναντι 79,4% το 2015.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016, ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, σχολίασε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Σε γενικές γραμμές έχουμε βελτιώσει τους δείκτες και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους από τους επί μέρους τομείς της δραστηριότητάς μας – κι αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς από το σύνολο των ανθρώπων της εταιρείας μας, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική και εποικοδομητική συνεισφορά των δικτύων των συνεργατών μας.

Αντιμετωπίσαμε τις αντικειμενικές δυσκολίες με στιβαρό και συνετό management, ενώ παράλληλα επιμείναμε στις επενδύσεις μας στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας. Ήδη οι καρποί της προσπάθειάς μας αυτής είναι ορατοί, όχι μόνο στα οικονομικά μας επιτεύγματα, αλλά και στο επίπεδο εξυπηρέτησης των τελικών πελατών μας.

Όντας μέλος ενός διεθνούς ασφαλιστικού Ομίλου που φιλοδοξεί να βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις στις αγορές στις οποίες επιχειρεί, θα συνεχίσουμε στον δρόμο της πρωτοπορίας, συνδυάζοντας πάντα την επιχειρηματική επιτυχία με την ακεραιότητα και την έμπρακτη κοινωνική υπευθυνότητα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις

Η Groupama Ασφαλιστική ανανεώνει με ακόμη υψηλότερες επιδόσεις την πιστοποίηση ETHOS Platinum

Οι αρχές ESG ενσωματώνονται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων και στη δημιουργία διαχρονικής αξίας για τους ασφαλισμένους, τους (συν)εργαζομένους και την κοινωνία

Στο 10,9% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το α΄ 5μηνο 2026

Στις ασφαλίσεις ζωής η παραγωγή εμφανίζεται αυξημένη 17,9%, κοντά στα 1,29 δισ. ευρώ, ενώ στις ασφαλίσεις κατά ζημιών 5,1%, στα 1,37 δισ. ευρώ περίπου

Κολλημένη η ζωή, βάρος στις γενικές, κενό στις αστικές

Σχεδόν καθηλωμένος ο κλάδος ζωής, λόγω των άλυτων προβλημάτων στις ασφαλιστικές αλλά και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υπεγράφη η πρώτη ενιαία ΕΣΣΕ της CrediaBank

Η πρώτη ενιαία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση μετά τη συνένωση δημιουργεί κοινό πλαίσιο αμοιβών και παροχών για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού

Ευ. Τουρνάς: Επένδυση στην πρόληψη, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην αποκατάσταση

Η λογική του νέου μοντέλου είναι διπλή: ταχύτερη κρατική παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότεροι έλεγχοι

Φυσικές καταστροφές: Νέο μοντέλο κρατικής αρωγής με το βλέμμα στην ασφάλιση

Στο e-Άδειες η αποκατάσταση, με στόχο τις ταχύτερες ενισχύσεις

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

ΤτΕ: Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την Dallbogg

Δείτε τα στις Ερωτήσεις & Απαντήσεις για ενημέρωση των καταναλωτών

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Ο Σεπτέμβριος φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ασφάλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το μήνυμα της AIG αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια αγορά όπου οι ΜμΕ καλούνται να διαχειριστούν ένα ολοένα πιο σύνθετο περιβάλλον κινδύνων

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ