Στις καλύψεις για διαδικτυακές επιθέσεις στρέφονται σταδιακά οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, που στηρίζουν τη λειτουργία τους στη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων. Τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων που καταγράφονται καθημερινά αποδεικνύουν ότι όλες οι εταιρείες σήμερα είναι ευάλωτες σε διαδικτυακές επιθέσεις, που μπορούν να προκαλέσουν από μία μικρή ζημία έως και τη διακοπή της λειτουργίας τους μέχρι να αποκατασταθούν τα συστήματα ασφαλείας.
Ενδεικτικό του μεγέθους που μπορούν μάλιστα να έχουν αυτές οι επιθέσεις είναι το μεγάλο κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στην τεχνολογία OpenSSL, από το Bug Heartbleed που έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες εκατομμύρια servers και μεγάλο όγκο κρυπτογραφημένων πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.
Ήδη μελέτες που γίνονται στην Αμερική δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ενημερώνονται για την ασφαλιστική κάλυψη αυτών των κινδύνων. Ειδικότερα το 77% των εταιρειών σκοπεύει να αγοράσει ασφαλιστική κάλυψη μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 42% των διαχειριστών κινδύνου δηλώνουν ότι ή θα αυξήσουν τις καλύψεις ή αν δεν έχουν ήδη θα προχωρήσουν στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σύμφωνα με έρευνα της Munich Re.
Μεταξύ άλλων τα στοιχεία δείχνουν ότι το 82% των διαχειριστών κινδύνου αισθάνονται ότι υπάρχουν επαρκή προγράμματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Από το 23% που δήλωσε ότι δεν σχεδιάζουν να αγοράσουν ασφάλιση οι περισσότεροι ανέφεραν ότι τα προγράμματα της αγοράς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ή δεν τα θεωρούν σημαντικά για την επιχείρησή τους.
Συνολικά το 43% των διαχειριστών κινδύνου διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ή να αυξήσουν τη χρήση του λογισμικού cloud, λόγω των κινδύνων για την ασφάλεια των δεδομένων, ενώ από αυτούς το 29% δήλωσε ότι ανησυχεί για το hacking, το 25% για την κλοπή δεδομένων, το 22% για την απώλεια ελέγχου δεδομένων και το 11% για την αδυναμία πρόσβασης σε δεδομένα.