back to top
19.4 C
Athens
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

«Σταύρος Χαρισόπουλος: Common Factor» στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Στον μοναδικό Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», πρόκειται να φιλοξενηθεί ατομική έκθεση του φωτογράφου Σταύρου Χαρισόπουλου, με τίτλο «Common Factor».

Η έκθεση διερευνά τις δυνατότητες απεικόνισης του τοπίου – φυσικού και αστικού – σε μια προσπάθεια να αποτελέσει ένα όχημα κατανόησης των διαφορετικών προσεγγίσεων του.

- Advertisement -

Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η πολυμορφία, σύμφωνη με το ευρύ φάσμα σπουδών, ενδιαφερόντων και προσεγγίσεων που χαρακτηρίζουν τον δημιουργό. «Μέσα από μια προσεκτική ανάλυση του φυσικού και αστικού τοπίου, αναζητά καινούργια σύμβολα, αρχιτεκτονικές δομές και χρωματικές επιφάνειες, δίνει διέξοδο στη δημιουργική του φαντασία και καταφέρνει να εμπλουτίσει τις εικόνες του με μεταφυσική ατμόσφαιρα» σημειώνει η Ιστορικός και κριτικός φωτογραφίας Δρ. Νίνα Κασσιανού.

- Advertisement -

«Είτε πρόκειται για οπτικά χαώδη αστικά περιβάλλοντα είτε για φυσικά τοπία καταφέρνει να εντοπίσει τον “κοινό παρονομαστή” που ενοποιεί τις θεματικά ετερόκλητες φωτογραφίες της έκθεσης και να απομονώσει τα μοτίβα αυτά δημιουργώντας μια οπτική, αισθητική ομοιομορφία και ταυτότητα», προσθέτει.

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και οι φωτογραφίες του έχουν προβληθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.

Η έκθεση «Common Factor» θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» λειτουργεί βάσει των ισχύοντων πρωτοκόλλων κατά της Covid-19.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση της Art Puzzle Group στον Χώρο Τέχνης «ΣTOart ΚΟΡΑΗ»

Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής φιλοξενεί την ομαδική εικαστική έκθεση της Art Puzzle Group με τίτλο 'Art Puzzle Group 22 Ζωγραφική

Έκθεση με έργα του Παύλου Σάμιου στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής φιλοξενεί την έκθεση Παύλος Σάμιος “Non Finito”, με 35 έργα του σημαντικού δημιουργού.

Π. Μαναβή: Τα Άνθη του Καλού» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» 

Τα «Άνθη του Καλού», είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης έργων της ζωγράφου Πένης Μαναβή, που θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» στη ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» φέρει τον τίτλο η έκθεση που θα παρουσιαστεί στον φιλόξενο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»

Η Agora Insurance επίσημος μεσίτης ασφαλίσεων στο 6ο Olympic Yacht Show

Ο Όμιλος Εταιρειών Agora συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στο Olympic Yacht Show, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Επίσημου Μεσίτη Ασφαλίσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure

Η Εθνική Ασφαλιστική έδωσε και φέτος το «παρών» στο 18ο Greece Race for the Cure, τον αγώνα-θεσμό ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Ψηφιακά εκδίδεται πλέον η Κάρτα Δακτυλίου – Τι αλλάζει για τους κατοίκους της Αθήνας

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της ειδικής Κάρτας Δακτυλίου

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»

ΣΠΑΤΕ: Οι 8 προτάσεις στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έθεσε στο επίκεντρο