back to top
15.3 C
Athens
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025

Στα 398 εκατ. ευρώ τα καθαρά έσοδα του Ομίλου Groupama – Στο 190% ο δείκτης Solvency 2

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Groupama ανέφερε ότι στις 30 Ιουνίου 2024, το combined premium income διαμορφώθηκε στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ,ήτοι αύξηση 8,7% σε ετήσια βάση. Η αύξηση προήλθε από τον κλάδο ασφάλισης Περιουσίας και Ατυχημάτων (+5,0%), τον κλάδο Ασφάλισης Υγείας και Προσωπικής Προστασίας (+10%) και από τον κλάδο Αποταμιεύσεων και Συντάξεων (+20,7%).

Τα οικονομικά λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 409 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2024 (έναντι 612 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023). Τα λειτουργικά έσοδα από την ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων ήταν 181 εκατομμύρια ευρώ (378 εκατομμύρια ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023) και από την ασφάλιση υγείας και προστασίας 68 εκατομμύρια ευρώ (182 εκατομμύρια ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023).

- Advertisement -

Ο nonlife combined ratio διαμορφώθηκε στο 95,9%, αυξημένος +4,2 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κόστος των syμβάντων στη Νέα Καληδονία τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 καθώς και στην αναγνώριση ενός αποθεματικού εποχικότητας, καθιστώντας δυνατή την καλύτερη αποτύπωση των επιπτώσεων των εποχιακών διακυμάνσεων. Οι απαιτήσεις που σχετίζονται με καιρικά φαινόμενα παρέμειναν σε αρκετά μέτριο επίπεδο, συγκρίσιμο με το επίπεδο στο τέλος Ιουνίου 2023. Ο δείκτης λειτουργικών δαπανών ήταν ουσιαστικά σταθερός στο 28,7% στις 30 Ιουνίου 2024.

Τα οικονομικά λειτουργικά έσοδα από αποταμιεύσεις και συντάξεις ήταν 208 εκατ. ευρώ (έναντι 57 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023).

- Advertisement -

Συνολικά, τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 398 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2024 (έναντι 447 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023). Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν σε 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ (έναντι 9,9 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2023). Η μεταβολή αυτή οφειλόταν κυρίως στην εξαγορά τον Μάιο του 2024 ομόλογων αορίστου εξασφάλισης που εκδόθηκαν το 2014 έναντι 871 εκατ. ευρώ, εν μέρει αντισταθμισμένα από τη θετική συμβολή του αποτελέσματος. Σημειώνεται ότι το διαρκές χρέος μειωμένης εξασφάλισης που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου 2024 για 600 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνεται στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2024.

Στις 30 Ιουνίου 2024, ο δείκτης Solvency 2, χωρίς μεταβατικό μέτρο για τα underwriting reserves, ήταν 190%.

Η οικονομική ευρωστία του Ομίλου επισημαίνεται από τη Fitch Ratings, η οποία επιβεβαίωσε τον Μάρτιο του 2024 την αξιολόγηση της IFS Groupama σε «A+» με «Σταθερή» προοπτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ασφαλιστικό κλάδο από την επιβολή του δικαιώματος συμβολαίου

Τι προβληματίζει διαμεσολαβητές και θεσμικούς φορείς, τι απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Ανακοίνωση ΣΕΑΔΙΔΕ για την επιβολή δικαιώματος συμβολαίου

Για κατάφωρη παραβίαση τόσο των βασικών όρων των υφιστάμενων συμβάσεων όσο και των συναλλακτικών ηθών κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

EXPERT NATURE PROTECT: Η κίνηση της Groupama Ασφαλιστικής που «διαβάζει» την εποχή της υποχρεωτικής κάλυψης

Λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν την υποχρεωτικότητα ως βάρος, αλλά ως ευκαιρία για ουσιαστική θωράκιση των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της χώρας

EXPERT NATURE PROTECT: Νέο πρόγραμμα ασφάλισης επιχειρήσεων από την Groupama

Ολοκληρωμένη προστασία για γραφεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία με συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο έως €1.000.000

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

Ο ΣΕΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Σε μια γεμάτη αίθουσα, ο Ευ. Μακρής ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης στελεχών και εργαζομένων

Ελληνική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Reale, με την υποστήριξη της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η συμμετοχή της ΑΝΙΜΑ, με το πρόγραμμα «Flight to Freedom», ξεχώρισε φέτος στον διαγωνισμό «Together 4 a Better World»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αρωγή της ΠΟΑΔ στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα»

Η Ομοσπονδία καλεί για ακόμα μια χρονιά τα μέλη της, αντί της ανταλλαγής δώρων μεταξύ τους, να στηρίξουν τον αγώνα της Φλόγας

Affidea neuraCare: Η πρώτη F-18 FDOPA PET/CT στην Ελλάδα ανοίγει νέα εποχή στη νευροαπεικόνιση

Πολύτιμο εργαλείο στη διερεύνηση Παρκινσονικών συνδρόμων, με επίπεδα ακρίβειας και αξιοπιστίας που έως σήμερα δεν ήταν διαθέσιμα στη χώρα μας

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

Ενσωμάτωση Οδηγίας Omnibus – Επίλυση θέματος αναφορικά με την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας σε ενοποιημένη βάση

Η ΕΑΕΕ επισημαίνει ότι έχει καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση του ζητήματος, που παρέμενε ανοικτό από το στάδιο της διαβούλευσης

Ο ΣΕΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Σε μια γεμάτη αίθουσα, ο Ευ. Μακρής ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης στελεχών και εργαζομένων