back to top
19 C
Athens
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026

Serge Maurice Charles Joris, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FRIGOGLASS

Ο Όμιλος Frigoglass ανακοίνωσε  ότι ο Serge Maurice Charles Joris, στέλεχος με όραμα και σημαντική διεθνή εμπειρία, εντάσσεται στη διοικητική ομάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου (Group CEO).

Ο κ. Joris ξεκινά τη θητεία του από σήμερα Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, διαδεχόμενος τον Μάνο Μεταξάκη, Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε αναλάβει προσωρινά και τις αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή Ομίλου (Group General Manager – Interim).

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Frigoglass και Managing Director της Tetrad Capital Partners, Gagik Apkarian, σχολίασε:

«Ο Serge Joris αναλαμβάνει Group CEO της Frigoglass έπειτα από ενδελεχή διαδικασία ανεύρεσης που πραγματοποιήσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο για να εντοπιστεί ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος. Τον υποδεχόμαστε στην ομάδα με ενθουσιασμό και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου στρατηγικού μετασχηματισμού του Ομίλου, καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή για τη Frigoglass. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Μεταξάκη, ο οποίος επιστρέφει στα καθήκοντά του ως Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς με το εξαιρετικό του έργο κατά τη μεταβατική περίοδο εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία της Frigoglass».

- Advertisement -

Χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία και τις δεξιότητές του, ο Serge Joris θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη μεγιστοποίηση των επιδόσεων και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του Ομίλου Frigoglass. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε τομείς όπως η καινοτομία και η τεχνολογία, οι εμπορικές στρατηγικές, καθώς και η διαχείριση και επικοινωνία με πελάτες. Με σπουδές στην Πληροφορική (Computer Sciences) και τη Μηχανική Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (Business Engineering), συνδυάζει καινοτομία, επιχειρηματικότητα και ευελιξία, ενώ διακρίνεται για την ικανότητά του να δημιουργεί ισχυρές και αφοσιωμένες ομάδες, να επιτυγχάνει βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, και να υλοποιεί επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς.

Στη διάρκεια της μακράς και επιτυχημένης σταδιοδρομίας του, ο κ. Joris έχει διατελέσει εκτελεστικό και ανώτερο στέλεχος σε εταιρείες της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ – από νεοφυείς (startups) και οικογενειακές επιχειρήσεις, έως παγκόσμιους βιομηχανικούς κολοσσούς. Πριν ενταχθεί στη Frigoglass, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Girbau Group, πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Βαρκελώνη και παραγωγικές μονάδες και θυγατρικές σε όλον τον κόσμο. Είχαν προηγηθεί 15 χρόνια θητείας στη Dover Corporation, διεθνή βιομηχανικό όμιλο και πάροχο τεχνικών λύσεων, όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Hydro Systems και κατείχε ηγετικούς ρόλους στην Markem-Imaje.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Frigoglass, Serge Joris, δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος με την έλευσή μου στη Frigoglass, έναν διεθνή Όμιλο με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει καινοτόμα και πρωτοποριακά ψυγεία για επαγγελματικούς και καταναλωτικούς σκοπούς, προηγμένες λύσεις συσκευασίας από γυαλί, και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Asset Performance στην Ευρώπη, την Ασία, και την Αφρική. Εκτιμώ βαθιά την εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου και ανυπομονώ να αξιοποιήσω την εμπειρία μου για να συμβάλλω στην επιτυχία του Ομίλου. Ανυπομονώ εξίσου να συνεργαστώ με την εξαιρετική ομάδα που κατέστησε τις Frigoglass, Betaglass και Frigoserve στρατηγικούς συνεργάτες των πιο εμβληματικών εταιρειών αναψυκτικών στον κόσμο, προμηθεύοντάς τους με κορυφαίας ποιότητας προϊοντικές λύσεις και υπηρεσίες. Με ενθουσιάζουν οι προοπτικές και ευκαιρίες της Frigoglass και είμαι σίγουρος ότι, μαζί, θα αξιοποιήσουμε την πολύτιμη κληρονομιά της εταιρείας στην καινοτομία και την ποιότητα, αλλά και το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και τις σχέσεις με τους πελάτες μας, για να επιτύχουμε ένα μέλλον ραγδαίας ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας».

Πηγή: banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Frigoglass: Στα 42 εκατ. ευρώ η αποζημίωση από τις ασφαλιστικές για τη πυρκαγιά στη Ρουμανία

Η ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (business interruption) βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δείτε το βιογραφικό του καθηγητή Αθανάσιου Κατσή

Eurobank: Υπεγράφη οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Gen2 από τη ΜΙΝΕΤΤΑ: Η νέα γενιά ασφαλιστικών προγραμμάτων που συνδυάζει καλύψεις ζωής και υγείας

Ολοκληρωμένη κάλυψη για τον ασφαλισμένο και την οικογένειά του, με συμπληρωματικές παροχές σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Μάγδα Κράνη: «Το Επικουρικό Κεφάλαιο πέρασε τον γολγοθά και βγήκε πιο δυνατό»

Ενόψει του μεγάλου επετειακού συνεδρίου (12/5), η Γενική Γραμματέας του φορέα περιγράφει την πορεία του προς την ωρίμανση αλλά και το ουσιαστικό κοινωνικό του έργο

«αν ήξερες!»: Σε λιγότερο από έναν μήνα έγινε σημείο αναφοράς!

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του ΙW συνεχίζεται δυναμικά με νέα επεισόδια, διατηρώντας το ύφος που την έκανε εξαρχής να ξεχωρίσει

ΠΟΑΔ: Να μη γίνουμε Ιφιγένεια εν Αυλίδι για να φυσήξει ούριος άνεμος στον κλάδο υγείας

Ανακοίνωση της ΠΟΑΔ μετά τη συνάντηση φορέων της διαμεσολάβησης με τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής Δ. Μαζαράκη

Νέα δωρεά 100 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για την αναβάθμιση σχολικών υποδομών

Τον 2ο κύκλο χορηγίας στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ενεργοποίησαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς