back to top
22 C
Athens
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026

Πλεύρης: Αμοιβή 6.000 ευρώ του προσωπικού γιατρού για 2.000 ασθενείς

Θελκτικά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους» προβλέπει το νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής. Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον προσωπικό γιατρό προβλέπει την αμοιβή για κάθε άτομο που εγγράφεται με δυνατότητα συνολικών εσόδων για το γιατρό 6.000 ευρώ.

Μιλώντας για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι   ο μισθός θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα άτομα που εγγράφονται. Ο ίδιος διασαφήνισε ότι η αμοιβή κατ’ άτομο θα εξαρτάται από τα στοιχεία του ασθενούς, δηλαδή ηλικία, επιδημιολογική κατάσταση, η οποία θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διάλογος, όπως διαβεβαίωσε. «Στα 20 προφανώς θα είναι ενδεχομένως ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ. Πλεύρης.

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

“Ανοίγει” ο Προσωπικός Ιατρός σε όλες τις παθολογικές ειδικότητες

Πενία τέχνας κατεργάζονται στο υπουργείο Υγείας για το θεσμό του Προσωπικού Ιατρού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος ιδιωτών γενικών ιατρών και παθολόγων (κυρίως στην Αττική) οδήγησε το Θάνο Πλεύρη να “ανοίξει” το θεσμό σε ιατρούς όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικό γιατρό

“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Πλεύρης: Ιδιώτες προσωπικοί γιατροί μόνο με σύμβαση

Νέες διευκρινίσεις για το νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έδωσε το υπουργείο Υγειας. Ξεκαθαρίζει ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλεύρης: Πως θα νοικοκυρέψουμε το clawback και θα ευνοήσουμε τις επενδύσεις

Διορθώσεις σε στρεβλώσεις και αποκατάσταση των αδικιών στην φαρμακευτική πολιτική ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρίες θα δημιουργηθεί με την τακτοποίηση του clawback, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δείτε το πρόγραμμα του Greek Risk Management Forum 2026

Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές θεματικές και οπτικές επιφυλάσσει το #grmf26 για την Τετάρτη 23/9 στην Telekom Academy

Η ΜΙΝΕΤΤΑ επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με επίκεντρο τους ανθρώπους της υλοποίησε η ασφαλιστική

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Με χρηματοδότηση της Πειραιώς ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δ. Αττική

Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης η τράπεζα έδρασε άμεσα και προχωρά ήδη σε υλοποίηση των έργων, λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά στην περιοχή

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του