back to top
15.5 C
Athens
Τρίτη 21 Απριλίου 2026

ΠΕΚΑΠ: Ετοιμη να καταθέσει μέτρα για τις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας, ανοικτό κάλεσμα σε ασφαλιστές

Με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όσο και οι καταναλωτές από τις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλίστρων εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ) συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Στην συζήτηση τονίστηκε ότι η ΠΕΚΑΠ ετοιμάζει πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας στα ασφάλιστρα υγείας, καλώντας όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της.

Στην συνάντηση επίσης τέθηκαν εφάμιλλής σημασίας θέματα, όπως είναι η καλλιέργεια της Ασφαλιστικής συνείδησης στους καταναλωτές , η πολύ-αναμενόμενη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην διαμεσολάβηση και η εκπαίδευση και κατάρτιση των διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας:  η ΕΑΕΕ αναφέρει η ΠΕΚΑΠ πως αναγνωρίζει ότι η  αύξηση των ασφαλίστρων έχει συνέπειες τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις εταιρείες – μέλη της Ένωσης. Ωστόσο, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αυξήσεις ασφαλίστρων «είναι αναγκαίο κακό για την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν την πρόθεση να αυξάνουν το κόστος της ασφάλισης», προσθέτει η ΠΕΚΑΠ.

Εν ευθέτω χρόνω προτάσεις για την μείωση ασφαλίστρων υγείας

- Advertisement -

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση περί αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας, αμφότερες πλευρές κατέληξαν να προτείνουν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος της αποζημίωσης, ώστε να μπορούν οι εταιρείες να ανταποκριθούν χωρίς να αυξάνεται το ασφάλιστρο. Ιδιαιτέρως από την πλευρά της η ΕΑΕΕ τόνισε ότι είναι πρόθυμη να ακούσει κάθε προβληματισμό της ΠΕΚΑΠ και δέχεται να συζητήσει τις προτάσεις της που σκοπό έχουν την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο του καταστατικού της.

Χρεώσεις κλινικών

Η ΠΕΚΑΠ από την πλευρά της σχεδιάζει να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπέρογκων χρεώσεων των κλινικών και παράλληλα ζητά τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και κυρίως των διαμεσολαβητών ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις στο συνολικό πακέτο των προτεινόμενων μέτρων κατά της αύξηση των ασφαλίστρων υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

Δημοσιεύθηκε η 3ης έκθεση της EIOPA για την εφαρμογή της Οδηγίας IDD

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που προέβησαν σε επέκταση των εποπτικών εξουσιών – Ανάγκη μεγαλύτερης σαφήνειας των ρυθμίσεων για ΤΝ

Μελέτη EAEE: Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Για ευρήματα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως κοινωνία και οικονομία κάνει λόγο ο Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Ερρίκος Μοάτσος

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σε τροχιά επιτυχίας η Επιθεώρηση Χρυσολόγου – Βραβεύσεις με κοινωνικό μήνυμα και ισχυρό αποτύπωμα για το 2026

Μια βραδιά που συνδύασε την αποτίμηση της προηγούμενης χρονιάς με τον σχεδιασμό για το μέλλον – Δηλώσεις Χ. Χρυσολόγου στην κάμερα του «IW»

Διευρύνεται η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Χρ. Φυτεά: «Στόχος μας, ένα ανοιχτό και ισχυρό σχήμα, που θα εκφράζει το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης»

Διπλή βράβευση για την Brocare ins από τη ΜΙΝΕΤΤΑ ασφαλιστική

Πρωτιά στη νέα παραγωγή λοιπών γενικών κλάδων και ισχυρή παρουσία στην Περιφέρεια

Ατλαντική Ένωση: Αποτελέσματα 2025, στόχοι για το 2026

Το εταιρικό πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, νέα προϊόντα και δυναμικούς κλάδους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σε τροχιά επιτυχίας η Επιθεώρηση Χρυσολόγου – Βραβεύσεις με κοινωνικό μήνυμα και ισχυρό αποτύπωμα για το 2026

Μια βραδιά που συνδύασε την αποτίμηση της προηγούμενης χρονιάς με τον σχεδιασμό για το μέλλον – Δηλώσεις Χ. Χρυσολόγου στην κάμερα του «IW»

Διευρύνεται η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Χρ. Φυτεά: «Στόχος μας, ένα ανοιχτό και ισχυρό σχήμα, που θα εκφράζει το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης»

Διπλή βράβευση για την Brocare ins από τη ΜΙΝΕΤΤΑ ασφαλιστική

Πρωτιά στη νέα παραγωγή λοιπών γενικών κλάδων και ισχυρή παρουσία στην Περιφέρεια

Η Visa ανοίγει τον δρόμο για αγορές με τεχνητή νοημοσύνη

Το Intelligent Commerce Connect λειτουργεί ως γέφυρα προς το agentic commerce για δημιουργούς ψηφιακών agents, εμπόρους και παρόχους υπηρεσιών

Ατλαντική Ένωση: Αποτελέσματα 2025, στόχοι για το 2026

Το εταιρικό πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, νέα προϊόντα και δυναμικούς κλάδους