back to top
36.8 C
Athens
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026

ΠΕΚΑΠ: Ετοιμη να καταθέσει μέτρα για τις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας, ανοικτό κάλεσμα σε ασφαλιστές

Με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όσο και οι καταναλωτές από τις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλίστρων εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ) συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Στην συζήτηση τονίστηκε ότι η ΠΕΚΑΠ ετοιμάζει πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας στα ασφάλιστρα υγείας, καλώντας όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της.

Στην συνάντηση επίσης τέθηκαν εφάμιλλής σημασίας θέματα, όπως είναι η καλλιέργεια της Ασφαλιστικής συνείδησης στους καταναλωτές , η πολύ-αναμενόμενη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην διαμεσολάβηση και η εκπαίδευση και κατάρτιση των διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας:  η ΕΑΕΕ αναφέρει η ΠΕΚΑΠ πως αναγνωρίζει ότι η  αύξηση των ασφαλίστρων έχει συνέπειες τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις εταιρείες – μέλη της Ένωσης. Ωστόσο, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αυξήσεις ασφαλίστρων «είναι αναγκαίο κακό για την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν την πρόθεση να αυξάνουν το κόστος της ασφάλισης», προσθέτει η ΠΕΚΑΠ.

Εν ευθέτω χρόνω προτάσεις για την μείωση ασφαλίστρων υγείας

- Advertisement -

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση περί αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας, αμφότερες πλευρές κατέληξαν να προτείνουν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος της αποζημίωσης, ώστε να μπορούν οι εταιρείες να ανταποκριθούν χωρίς να αυξάνεται το ασφάλιστρο. Ιδιαιτέρως από την πλευρά της η ΕΑΕΕ τόνισε ότι είναι πρόθυμη να ακούσει κάθε προβληματισμό της ΠΕΚΑΠ και δέχεται να συζητήσει τις προτάσεις της που σκοπό έχουν την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο του καταστατικού της.

Χρεώσεις κλινικών

Η ΠΕΚΑΠ από την πλευρά της σχεδιάζει να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπέρογκων χρεώσεων των κλινικών και παράλληλα ζητά τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και κυρίως των διαμεσολαβητών ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις στο συνολικό πακέτο των προτεινόμενων μέτρων κατά της αύξηση των ασφαλίστρων υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

Interasco: Ασφάλιση αυτοκινήτου με επιλογές που προσαρμόζονται στις ανάγκες του οδηγού

Η φιλοσοφία του Easy Drive βασίζεται στην ευελιξία αλλά και στην ολοκληρωμένη προστασία

Τ. Γιαννίτσης: Η σύνδεση του ασφαλιστικού με τις διεθνείς αγορές συνεπάγεται νέα ρίσκα και θεωρήσεις

Δήλωση του Ομότιμου Καθηγητή ΕΚΠΑ και πρ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο περιθώριο του #ocin26

Πυρκαγιές: Τι έδειξαν οι αυτοψίες της ΓΔΑΕΦΚ ανά την Ελλάδα

Σε σύνολο 427 αυτοψιών την προηγούμενη εβδομάδα, 131 αφορούσαν πράσινα κτίρια, 145 κίτρινα και 151 κόκκινα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

Interasco: Ασφάλιση αυτοκινήτου με επιλογές που προσαρμόζονται στις ανάγκες του οδηγού

Η φιλοσοφία του Easy Drive βασίζεται στην ευελιξία αλλά και στην ολοκληρωμένη προστασία

Η θερμική καταπόνηση και οι κίνδυνοι από την έκθεση στη ζέστη

Τι συμβουλεύει η Ελένη Ζίγκιρη, Φυσιοθεραπεύτρια στο Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν

ΠΣΑΣ: Παρέμβαση ουσίας στη διαβούλευση για την επαγγελματική ασφάλιση – Στο επίκεντρο ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Βασική θέση του ΠΣΑΣ, η διανομή των νέων ΟΑΠΕΣ να υπάγεται ρητά στο πλαίσιο του ν. 4583/2018 για την ασφαλιστική διανομή

Τ. Γιαννίτσης: Η σύνδεση του ασφαλιστικού με τις διεθνείς αγορές συνεπάγεται νέα ρίσκα και θεωρήσεις

Δήλωση του Ομότιμου Καθηγητή ΕΚΠΑ και πρ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο περιθώριο του #ocin26