back to top
26.5 C
Athens
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026

ΠΕΚΑΠ: Ετοιμη να καταθέσει μέτρα για τις αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας, ανοικτό κάλεσμα σε ασφαλιστές

Με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όσο και οι καταναλωτές από τις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλίστρων εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ) συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Στην συζήτηση τονίστηκε ότι η ΠΕΚΑΠ ετοιμάζει πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας στα ασφάλιστρα υγείας, καλώντας όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της.

Στην συνάντηση επίσης τέθηκαν εφάμιλλής σημασίας θέματα, όπως είναι η καλλιέργεια της Ασφαλιστικής συνείδησης στους καταναλωτές , η πολύ-αναμενόμενη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην διαμεσολάβηση και η εκπαίδευση και κατάρτιση των διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας:  η ΕΑΕΕ αναφέρει η ΠΕΚΑΠ πως αναγνωρίζει ότι η  αύξηση των ασφαλίστρων έχει συνέπειες τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις εταιρείες – μέλη της Ένωσης. Ωστόσο, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αυξήσεις ασφαλίστρων «είναι αναγκαίο κακό για την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν την πρόθεση να αυξάνουν το κόστος της ασφάλισης», προσθέτει η ΠΕΚΑΠ.

Εν ευθέτω χρόνω προτάσεις για την μείωση ασφαλίστρων υγείας

- Advertisement -

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση περί αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας, αμφότερες πλευρές κατέληξαν να προτείνουν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος της αποζημίωσης, ώστε να μπορούν οι εταιρείες να ανταποκριθούν χωρίς να αυξάνεται το ασφάλιστρο. Ιδιαιτέρως από την πλευρά της η ΕΑΕΕ τόνισε ότι είναι πρόθυμη να ακούσει κάθε προβληματισμό της ΠΕΚΑΠ και δέχεται να συζητήσει τις προτάσεις της που σκοπό έχουν την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο του καταστατικού της.

Χρεώσεις κλινικών

Η ΠΕΚΑΠ από την πλευρά της σχεδιάζει να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπέρογκων χρεώσεων των κλινικών και παράλληλα ζητά τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και κυρίως των διαμεσολαβητών ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις στο συνολικό πακέτο των προτεινόμενων μέτρων κατά της αύξηση των ασφαλίστρων υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αντιπυρική περίοδος έως 31 Οκτωβρίου – Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση στο 112 μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο δίκτυο του παρόχου

Νέος τόκος υπερημερίας 9,90% από 16 Σεπτεμβρίου

Σε εγκύκλιό της η ΕΑΕΕ κοινοποιεί προς ενημέρωση των μελών της τον Πίνακα Εξωτραπεζικών Επιτοκίων

Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτητα – Από το +3% του 2025 στο +12,1% του 2026

Αντιστρέφεται η εικόνα ως προς τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης το α΄ 6μηνο

Ξεπέρασε το 12% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή του κλάδου ζωής προσέγγισε τα 1,6 δισ. ευρώ (+20,1%), ενώ εκείνη του κλάδου κατά ζημιών τα 1,7 δισ. ευρώ (+5,5%)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Digital Omnibus: Τέσσερις αλλαγές ζητά η Insurance Europe για AI και δεδομένα

Προκειμένου το κανονιστικό πλαίσιο να αντιμετωπίζει τα δύο ζητήματα ως πλευρές του ίδιου ψηφιακού μετασχηματισμού

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Με δύο στοχευμένες εκδηλώσεις στο Makedonia Palace τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η Τειρεσίας έφερε στη Θεσσαλονίκη τον διάλογο γύρω από την αξιόπιστη πληροφορία, τις σύγχρονες...

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας

Digital Omnibus: Τέσσερις αλλαγές ζητά η Insurance Europe για AI και δεδομένα

Προκειμένου το κανονιστικό πλαίσιο να αντιμετωπίζει τα δύο ζητήματα ως πλευρές του ίδιου ψηφιακού μετασχηματισμού

Καρκίνος του προστάτη: Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αλλάξει την έκβαση

Ο Σταύρος Ι. Τυριτζής, Διευθυντής της Δ’ Ουρολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, παρουσιάζει τις διευρυμένες δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Με δύο στοχευμένες εκδηλώσεις στο Makedonia Palace τη Δευτέρα 7...

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη