Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, μετά από καταγγελία του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδος (δες εδώ), ο οποίος ζητούσε τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο κι από τις Διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγηθούν.
Αν και για το ζήτημα η πολιτική ηγεσία δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση με την οποία να διαψεύδει την εμπλοκή της ή έστω να καταλογίζει ευθύνες προς τις Διοικήσεις των ΥΠΕ, μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού το αίτημα των νομικών συμβούλων προς το δικαστήριο αποσύρθηκε κι έτσι οι γιατροί θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία δεν είχε ενημέρωση σχετικά με το αίτημα απόλυσης των 60 γιατρών. Ως προς τούτο συνάδει και το γεγονός ότι κατά την εκδίκαση ανάλογης υπόθεσης στην 1η και 2η ΥΠΕ στις 5/11, οι νομικοί σύμβουλοι δεν κατέθεσαν ποτέ αίτημα αναστολής των ασφαλιστικών μέτρων.
Πρόκειται, λοιπόν, για αυθαιρεσία των Διοικήσεων της 3ης και 4ης ΥΠΕ; Είναι προφανές πως οι νομικοί τους σύμβουλοι δεν έδρασαν κατά μόνας. Γιατί δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους αρμόδιους; Το μόνο βέβαιο είναι πως εάν η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ δεν είχε κινητοποιηθεί εγκαίρως για να «μπλοκάρει» την αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων στη συγκεκριμένη περίπτωση, το υπουργείο Υγείας θα είχε βρεθεί στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει την αναντιστοιχία των πρόσφατων εξαγγελιών του σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα να βρει τρόπο να κλείσει την «τρύπα» που θα άνοιγε στις υπηρεσίες του ΠΕΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα, εάν οι 60 γιατροί απολύονταν.
«Η Υγεία δεν είναι παιχνίδι στα χέρια ανεύθυνων κρατικών λειτουργών, που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο πάνω στα ερείπια που άφησε ο νόμος 4238/14» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι παραμένει σε επιφυλακή για την απόκρουση άστοχων και επικίνδυνων ενεργειών που υποβαθμίζουν την ΠΦΥ.
ΠΗΓΗ: virus.com.gr