back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 8,7 εκατ. ευρώ από αγροπεριβαλλοντικά μέτρα

Στους λογαριασμούς 86.682 δικαιούχων θα πιστωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας περί τα 8.708.740,71 ευρώ για την πληρωμή αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και στη βιολογική γεωργία του έτους 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

«Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023, το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Αναλυτικά, 24.255 δικαιούχοι πληρώθηκαν 3.009.221,16 ευρώ για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα: «Προστασία ‘Αγριας Ορνιθοπανίδας», «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας», «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας», «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)», «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Στους υπόλοιπους 62.427 δικαιούχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μετατροπή και διατήρηση) καταβλήθηκαν 5.699.519,55 ευρώ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σχετικά με τις «λίγες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω συμπληρωματικών ελέγχων που απαιτούνται και για τις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέα πληρωμή».

Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει πως «με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023 το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία – Νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Ευ. Τουρνάς

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος – Τα πρόσωπα του ανασχηματισμού

ΟΠΕΚΕΠΕ: Yπουργοί και βουλευτές στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών, στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας

OΠΕΚΕΠΕ: 251 εκατ. ευρώ σε πάνω από 285.000 δικαιούχους

Περισσότερα από 251 εκατ. ευρώ πιστώνει στους λογαριασμούς 285.000 δικαιούχων παραγωγών ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχουν Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Καταβολές 20,3 εκατ. ευρώ από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Ποσόν ύψους 20,3 εκατ. ευρώ καταβάλει σήμερα ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε δικαιούχους για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Μ. Θεμιστοκλέους: Κάτω από 4 ώρες ο χρόνος στα Επείγοντα – Καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από ποτέ

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Προστασία των πολιτών άνω των 60 ετών

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ηλικιακή ομάδα που καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών στη χώρα

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία