11.8 C
Athens
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025

Ολοκληρώθηκε το deal ΑΧΑ – HSBC στη Σιγκαπούρη

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση της AXA Singapore έναντι 529 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ απο την HSBC Insurance – θυγατρική της HSBC Holdings – σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 16ης Αυγούστου 2021.

Ο Surendra Rosha, Συνδιευθύνων Σύμβουλος Ασίας-Ειρηνικού στην HSBC, σχολίασε: «Η αυξανόμενη μεσαία τάξη της Ασίας, το υψηλό ποσοστό αποταμίευσης και η οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν τεράστιες ευκαιρίες στον κλάδο διαχείρισης πλούτου της περιοχής. Η εξαγορά της AXA Singapore ενισχύει σημαντικά την ικανότητά μας, ως τράπεζα με επίκεντρο την Ασία, να εξυπηρετούμε τον πλούτο και τις ανάγκες προστασίας των ανθρώπων σε αυτή τη δυναμική περιοχή και να εφαρμόζουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας να είμαστε ο κορυφαίος διαχειριστής πλούτου της Ασίας».

- Advertisement -

Ο Kee Joo Wong, Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Singapore, πρόσθεσε: «Αυτή η εξαγορά δεν αφορά μόνο την επέκταση των ασφαλιστικών μας δυνατοτήτων στη Σιγκαπούρη, αλλά για τη δημιουργία μιας πιο ολιστικής πλατφόρμας τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες. Καθώς ενσωματώνουμε τις δύο ασφαλιστικές δραστηριότητες, οι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν στην καλύτερη προσφορά λύσεων σε ασφάλισης ζωής, υγειονομικής περίθαλψης, πλούτου και τραπεζικών συναλλαγών για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Οι δραστηριότητες της AXA Singapore συμπληρώνουν την υπάρχουσα τοπική ασφαλιστική δραστηριότητα της HSBC, την HSBC Insurance. Η μεγάλη βάση λιανικής και εταιρικής πελατείας της AXA Singapore, τα πολλαπλά κανάλια διανομής και τα συμπληρωματικά ασφαλιστικά προϊόντα θα επιτρέψουν στην HSBC να επεκτείνει ουσιαστικά και να διαφοροποιήσει τις ασφαλιστικές και περιουσιακές της δραστηριότητες στη Σιγκαπούρη.

- Advertisement -

Όπως είχε γράψει το IW: Mεγάλος τραπεζικός όμιλος εξαγοράζει την AXA Singapore

Σχετικές δημοσιεύσεις

Oριστικό: Επετεύχθη το mega deal Παγκρήτιας-HSBC

Mε ανακοινώσεις τους, οι τράπεζες HSBC Continental Europe, θυγατρική της HSBC Holdings plc, και η Παγκρήτια επισφραγίζουν το κυοφορούμενο deal για την πώληση των υποκαταστημάτων της πρώτης από τη δεύτερη.

Mεγάλος τραπεζικός όμιλος εξαγοράζει την AXA Singapore

Στις στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις επέκτασης της HSBC Holdings εντάσσεται η εξαγορά της Axa Singapore που ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος. Το τίμημα της συναλλαγής

HSBC: Οι βιώσιμες επενδύσεις στο επίκεντρο

Διεθνείς αναλυτές της HSBC, της Schroders και της BlackRock μοιράστηκαν τις απόψεις τους με περισσότερους από 200 Premier πελάτες της HSBC για το θέμα των βιώσιμων επενδύσεων, το οποίο συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές

HSBC: Δωρεές και στήριξη για την αντιμετώπιση του COVID-19 στην Ελλάδα

Η HSBC ανακοινώνει μια σειρά δωρεών για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα αλλά και τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών στη χώρα, των οποίων οι συνθήκες ζωής έχουν επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Νέο Συνδικάτο από τα Lloyd’s – Πότε και πώς θα λειτουργήσει

Στο Συνδικάτο 2479 θα μετέχει η AIG, η οποία θα συνεργάζεται με την Amwins και funds υπό τη διαχείριση της Blackstone

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Με ρεκόρ συμμετοχών η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Στο εορταστικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ανώτατα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβητές, συνεργάτες και εκπρόσωποι του κλαδικού Τύπου

Ξεκινά η απευθείας διαβίβαση συμβολαίων αστικής ευθύνης και βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Το ΕΕΑ χαιρετίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας και πολλών συντελεστών

Ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων ΠΑΡΟΝ: Επαγγελματισμός με όραμα αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, ανώτατων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, συνεργατών και φίλων του ασφαλιστικού γραφείου

Αυξημένη κατά 5,1% η ασφαλιστική παραγωγή το 10μηνο

Στις ασφαλίσεις ζωής η παραγωγή ανήλθε περίπου στα 2,3 δισ. ευρώ (+1,6%) και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών στα 2,6 δισ. ευρώ (+8,4%)