back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη 16 Ιουνίου 2026

Οι τρεις τομείς που δίνει βάρος η ΕΑΕΕ, τι είπε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου στην 118η ΓΣ

Ελενα Ερμείδου

Σε τρεις επίμαχους τομείς επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, (ΕΑΕΕ): στην οδική ασφάλεια, στην επίλυση των προβλημάτων που είναι συναφή με την υγεία και τα δημογραφικά, και στην ολιστική προσέγγιση κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές.

- Advertisement -

Και τα τρία επίμαχα ζητήματα σύμφωνα με την Ελίνα Παπασπυροπούλου Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ και τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου Πρόεδρος της ΕΑΕΕ δύνανται να επιλυθούν μόνο με την συνεργασία τους κράτους με τις ασφαλιστικές, καθώς και όλων των φορέων που σχετίζονται με κάθε έναν από τους τομείς αυτούς.

Οδική ασφάλεια

- Advertisement -

Η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα  υπογράμμισε η Διευθύντρια της ΕΑΕΕ στην 118η ανοικτή Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ. Το πρόβλημα αποζητά την συνεργασία όλων των φορέων για να εξομαλυνθεί, με την ΕΑΕΕ να επενδύσει συνεχώς σε δράσεις για την μείωση των οδικών ατυχημάτων.

Ιδιωτική υγεία

Το μέγα ζητούμενο των τελευταίων δύο τουλάχιστον ετών, το θέμα με τα υψηλά ασφάλιστρα υγείας, ομοίως απαιτεί την συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και τη θεσμοθέτηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, ανέφερε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Επανέφερε από το βήμα του συνεδρίου στην ομιλία του το μοναδικό στην Ευρώπη φαινόμενο, το γεγονός ότι οι Ελληνες σε αντίθεση με όλους τους Ευρωπαίους πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ από τις οικονομίες τους στην ιδιωτική υγεία με το ένα μόνο ελάχιστο ποσοστό να προέρχεται από τα ασφαλιστήρια υγείας.

Το πρόβλημα της ιδιωτικής υγείας επιλύεται μόνο με την κρατική παρέμβαση και με την θέσπιση νέας νομοθεσίας που θα διέπει και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή τα δημογραφικά της Ελλάδας επιδεινώνονται, προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων στην υγεία των ανθρώπων που ζουν στις ημέρες μας περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν. Μόνο το 15% των Ελλήνων έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.  Η άρνηση του κράτους να επιλύσει το πρόβλημα προειδοποίησε θα οδηγήσει τις ασφαλιστικές στην έξοδο από τον κλάδο.

Φυσικές καταστροφές

Περισσότερο από κάθε άλλο απαιτείται να κατατεθεί το σχέδιο της επόμενης ημέρας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, άμεσα, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει λίαν συντόμως να εξειδικεύσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Διευκρίνισε ότι οι ασφαλιστικές μόνες τους δεν μπορούν να σηκώσουν τα βάρη, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΑΕΕ έχει σχέδιο και οι αντασφαλιστές μπορούν να αναλάβουν κινδύνους.

Κωστής Χατζηδάκης, Γιώρος Νικητιάδης

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε όπως πάντα τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και την συμβολή της στην οικονομία και την κοινωνία ωστόσο δεν απάντησε στην προτροπή του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου για την θέσπιση των ιατρικών πρωτοκόλλων, σύμφωνα με τα πρότυπα όλων των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης  ανέφερε ότι το πρόβλημα χρήζει άμεσης λύσης.

UNESPA

Η Πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ισπανίας Mirenchu del Valle Schaan, (UNESPA)κατά την ομιλία της παρέθεσε το μοντέλο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και το σχήμα συνεργασίας μεταξύ κράτους και ιδιωτικής ασφάλισης  στην Ισπανία και τους τρόπους αποζημιώσεις

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Δ. Μαζαράκης: Προτεραιότητα η πρόληψη και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

O Αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής έθιξε κρίσιμα ζητήματα κατά την ομιλία του στο 2ο NatCat Summit

Η σημασία της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης αναδείχθηκε σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Στόχος, η ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τις θεσμικές απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις ή τους κινδύνους που απορρέουν από τη δραστηριότητά τους

Οι τράπεζες οδηγούν την ανάπτυξη της ασφάλισης κατοικιών – Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος και Ιόνια Νησιά σχεδόν ανασφάλιστα

Οξύμωρο το μήνυμα που μεταφέρουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την ασφάλιση κατοικίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

H Nίκη Κεραμέως αλλάζει τις παραμέτρους στον 2ο Ασφαλιστικό Πυλώνα

«Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης πιο ευέλικτα, πιο προστατευτικά για τους εργαζομένους και πιο ελκυστικά συνολικά για όλους»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σχεδόν 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Η Compare the Market επισημαίνει ότι η εικόνα της ελληνικής αγοράς δείχνει τόσο πρόοδο όσο και περιθώριο ανάπτυξης

FIFA World Cup 2026, ποιοι είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία

Οι ενστάσεις της Allianz Trade και οι κίνδυνοι για τη Lockton

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ