back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Οι χρυσές δουλειές των Ασφαλιστικών Ζωής

της Ελενας Ερμείδου

Τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους των νέων προϊόντων ζωής απογειώνουν τις (αντ) ασφαλιστικές ζωής σε όλη την Ευρώπη.

- Advertisement -

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη της J.P. Morgan μετά την έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ιταλικής Ασφαλιστική Generali. H J.P. Morgan αποδίδει τα υψηλότερα λειτουργικά περιθώρια στα νέα προϊόντα χαμηλότερων εγγυήσεων, τα οποία είναι κυρίως unit linked και τα οποία περιλαμβάνουν υψηλότερα περιθώρια προστασίας.

Πρόκειται για μία τάση σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης που ξεκίνησε το 2016 και  θα ακολουθηθεί από  όλες οι Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές. Αιτία της τάσης αυτής, σύμφωνα με τους αναλυτές το Solvency II το οποίο οδηγεί τις ασφαλιστικές στην καλύτερη κατανομή κεφαλαίων.

- Advertisement -

Όπως, αναφέρει η J.P. Morgan, η Generali στην συνολική λειτουργική κερδοφορία της Ευρωπαϊκής αγοράς ζωής συμμετέχει 11%, ενώ η CNP με 12%, η AXA και η  Allianz με 5%.

Την λειτουργική κερδοφορία της Generali, η J.P. Morgan την αποδίδει στην υψηλότερη προστασία των νέων προϊόντων ζωής, ενώ της CNP στην υψηλότερη προστασία των unit linked και στην μείωση των εισροών από τα παραδοσιακά προϊόντα ζωής.

Ωστόσο, η Allianz επωφελείται από την μόχλευση σε επίπεδο όγκου πωλήσεων και νέων επιχειρήσεων. Τέλος για την ΑΧΑ, είναι το επίπεδο αυξημένης προστασίας τόσο στα παραδοσιακά προϊόντα ζωής όσο και στα προϊόντα  unit linked.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.