back to top
15.9 C
Athens
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026

Ο όμιλος Reale επεκτείνεται σε όλη την αλυσίδα των υπηρεσιών υγείας μέσω στρατηγικής συμφωνίας με τη Lifenet

Ο όμιλος Reale, που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την απόκτηση ποσοστού 80% στο μετοχικό κεφάλαιο του ιταλικού ομίλου υγείας Lifenet S.p.A., μέσω της εταιρείας συμμετοχών Reale Services S.r.l.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την αγορά των μετοχών που κατέχουν οι Exor N.V. –επενδυτικό όχημα της οικογένειας Agnelli– και Invin S.r.l., σε συμφωνία με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Nicola Bedin, ο οποίος θα διατηρήσει μερίδιο 20% μέσω της Invin S.r.l., παραμένοντας επικεφαλής του ομίλου.

- Advertisement -

«Η δομή της συναλλαγής αντικατοπτρίζει την επιθυμία των μερών να οικοδομήσουν μια μακροπρόθεσμη κλαδική συνεργασία, βασισμένη σε ένα κοινό όραμα στρατηγικής ανάπτυξης στον τομέα της υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχεια της διοίκησης» σημειώνεται.

Για τη Reale, η συμφωνία σηματοδοτεί μια στρατηγική διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της και εξέλιξη προς ένα νέο μοντέλο φροντίδας, όπου ο όμιλος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο σε ολόκληρη την αλυσίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

- Advertisement -

Ο Γενικός Διευθυντής Luca Filippone δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με αυτή τη συμφωνία, ο όμιλος Reale επαναπροσδιορίζει την έννοια της φροντίδας, μεταβαίνοντας από την ασφαλιστική προστασία σε μια απτή παρουσία σε όλη την αλυσίδα της περίθαλψης. Η αυξανόμενη δέσμευσή μας για ένα ανθρωποκεντρικό οικοσύστημα υγείας ενισχύει τη θέση μας και ενσωματώνει πλήρως τον σκοπό του ομίλου μας: Φροντίζουμε τους ανθρώπους για έναν καλύτερο κόσμο, μαζί».

«Ο όμιλος Reale είναι ο ιδανικός εταίρος για τη Lifenet χάρη σε μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά: μακροπρόθεσμο όραμα, βιώσιμη προσέγγιση, ποιότητα των εμπλεκομένων, τάση για καινοτομία και βαθιά γνώση της δυναμικής του κλάδου» σχολίασε από την πλευρά του ο N. Bedin, δηλώνοντας, επίσης, ενθουσιασμένος «για αυτή τη νέα φάση ανάπτυξης, που βασίζεται σε μια στέρεη βάση κοινών αξιών».

Ο όμιλος της Lifenet Healthcare, με έτος ίδρυσης το 2018, έχει σήμερα παρουσία σε 5 ιταλικές περιφέρειες –Λομβαρδία, Πεδεμόντιο, Λάτσιο, Τοσκάνη και Εμίλια-Ρομάνια–, με 16 εξωτερικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, 6 νοσοκομεία και 4 οφθαλμολογικές κλινικές. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, χάρη σε ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην κλινική ποιότητα, στην τεχνολογική καινοτομία και στην προσβασιμότητα. Για το 2026 η Lifenet αναμένει έσοδα άνω των 450 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτοντας περισσότερες από 1.100 κλίνες και σχεδόν 5.000 εργαζόμενους.

Με αυτή την εξαγορά, όπως αναφέρεται, ο όμιλος Reale επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στον συνδυασμό της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας με το συλλογικό συμφέρον, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω η θέση της Lifenet μέσω στοχευμένων επενδύσεων σε τεχνολογίες, υποδομές και ανθρώπινο κεφάλαιο. Σκοπός είναι είναι να παραχθεί ένα θετικό και διαρκές αποτύπωμα στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες αρχές και αξίες ενός αλληλασφαλιστικού και κοινωφελούς οργανισμού.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η τρέχουσα διοικητική ομάδα παραμένει ως έχει. Η Reale Services θα έχει το δικαίωμα να διορίσει την πλειοψηφία των Μελών και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διοικητική συνέχεια και τη στρατηγική ευθυγράμμιση.

Η συναλλαγή αποτιμά τη Lifenet περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πηγή του Reuters, το οποίο επισημαίνει την εντεινόμενη τάση για συνέργειες μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και ομίλων υγείας.

Σύμβουλοι της Exor και της Invin ήταν οι J.P. Morgan (M&A Advisory), beLab (Legal DD), BCG (Commercial), EY (Financial και Tax) και JLL (Real Estate). Σύμβουλοι της Exor ήταν επίσης οι PedersoliGattai (Legal), ενώ της Invin οι Outis (Strategic Advisor) και GPBL (Legal). Σύμβουλοι του ομίλου Reale ήταν οι Deloitte Advisory (M&A Advisory), Pavesio e Associati, BonelliErede (Legal) και CBRE (Real Estate).

Η συναλλαγή υπόκειται στη λήψη των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής του Reale Group – Τι ειπώθηκε στην επίσκεψη του CEO στην Υδρόγειο Ασφαλιστική

O ουσιαστικός διάλογος μεταξύ διοίκησης και στελεχών φέρεται να σηματοδοτεί νέα φάση συνεργασίας και ανάπτυξης

Mega-deal 9 δισ. δολ. στις αντασφάλειες

Το μεγαλύτερο deal στον αντασφαλιστικό κλάδο από την εξαγορά της XL από τον όμιλο της ΑΧΑ το 2018 (έναντι 15,3 δις. δολ.) έκλεισε και έχει

Covea – PartnerRe: Ενα deal με ερωτηματικά

Η Partner Re βρίσκεται στην 12η θέση της παγκόσμιας αντασφαλιστικής αγοράς με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Greek Risk Management Awards 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 27 Μαρτίου

«Και Αν Συμβεί… να μιλήσουμε με έναν επαγγελματία ασφαλιστικό πράκτορα;»

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ Γ. Χατζηγεωργάκης σε μια συζήτηση με επίκεντρο τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και την αξία της εμπιστοσύνης

Η 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης

Ενισχύοντας με δράσεις σε όλη τη χώρα την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας

ΕΙΝΑΠ: Επικίνδυνη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Να καταργηθούν οι καθημερινές πρωινές εφημερίες

Οι νοσοκομειακοί ιατροί κάνουν λόγο για εξάντληση προσωπικού, ελλείψεις και υποβάθμιση της ποιότητας περίθαλψης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Greek Risk Management Awards 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 27 Μαρτίου

«Και Αν Συμβεί… να μιλήσουμε με έναν επαγγελματία ασφαλιστικό πράκτορα;»

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ Γ. Χατζηγεωργάκης σε μια συζήτηση με επίκεντρο τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και την αξία της εμπιστοσύνης

Η 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης

Ενισχύοντας με δράσεις σε όλη τη χώρα την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας

ΕΙΝΑΠ: Επικίνδυνη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής – Να καταργηθούν οι καθημερινές πρωινές εφημερίες

Οι νοσοκομειακοί ιατροί κάνουν λόγο για εξάντληση προσωπικού, ελλείψεις και υποβάθμιση της ποιότητας περίθαλψης

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας