back to top
15.9 C
Athens
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026

Ο κορωνοϊός χτύπησε την Munich Re

της Ελενας Ερμείδου

700 εκατομμύρια ευρώ προσέθεσε στις ζημιές της η Munich Re λόγω COVID-19 το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μειώνοντας την κερδοφορία της στο τρίμηνο στα 579 εκατομμύρια από  993 πέρυσι.

- Advertisement -

Σχετικά με τον COVID-19, η Munich Re αναφέρει πως οι σημαντικότερες ζημιές προέκυψαν από ακυρώσει ή αναβολές μεγάλων εκδηλώσεων ενώ λιγότερες ήταν οι ζημιές στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων από αιτήσεις έναντι διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών.

Αποτέλεσμα των υψηλών ζημιών στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων οι αντασφαλιστικές επιχειρήσεις συνεισέφεραν κατά 348 εκατομμύρια στο συνολικό αποτέλεσμα. Η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε στα 5,5 δισεκατομμύρια ενώ ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα ανέβηκε στο 99,8% από 86,9% το αντίστοιχο δεύτερο τρίμηνο 2019. Συνολικά ο δείκτης στο εξάμηνο επιδεινώθηκε περαιτέρω φτάνοντας στο 103%.

- Advertisement -

L&H

Η αντασφαλιστική L&H έγραψε κέρδη 59 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο 154 εκατομμύρια την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 3,332 από 2,74 δισεκατομμύρια το Q2 2019.

Ο κορωνοϊός επιδείνωσε το τεχνικό αποτέλεσμα της Munich Re’s L&H λόγω πολλών θανάτων. Το τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 48 εκατομμύρια από 72 το Q2 2019.

Στο ενοποιημένο αποτέλεσμα, οι συνολικές επιχειρήσεις της Munich Re συνεισέφεραν κατά 407 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2020 από 858 το περασμένο έτος.  Στο αποτέλεσμα του εξαμήνου κατά 555 εκατομμύρια από 1,4 δισεκατομμύρια το 2019.

ERGO

Η  ERGO ανακοίνωσε κέρδη 173 εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και 220 για το εξάμηνο. Ο διεθνής βραχίονας της ERGO απέδωσε 59 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Συνολικά τα κέρδη της Munich Re υποχώρησαν από τα 993 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2019 στα 579 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Στο εξάμηνο τα κέρδη έκλεισαν στα 800 εκατομμύρια από 1,626 δισεκατομμύρια το 2019.

Τα λειτουργικό αποτέλεσμα στα 755 εκατομμύρια από 1,419 δισεκατομμύριο το 2019 ενώ το μη λειτουργικό συνολικά στα μείον 6 εκατομμύρια.

Συνολικά τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 12, 827  δισεκατομμύρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Στο εξάμηνο κατά 7,7% στα 27,112 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Munich Re κατά τις ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάεων τη 1η Ιουνίου αυξήθηκε ο όγκος κατά 8,3% στα 3,8 δισεκατομμύρια. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις ευκαιρίες που έχει η αντασφαλιστική στην Βόρεια Αμερική και διεθνώς.  Συνολικά τα αντασφαλιστικά τιμολόγια αυξήθηκαν  2,8% ενώ περαιτέρω βελτιώσεις θα υπάρξουν κατά τον Ιανουάριο.

Συνολικά ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 211%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι αποζημιώσεις της Βιολάντα, τελευταίες πληροφορίες του «IW»

Σε ποια περίπτωση οι αποζημιώσεις βαρύνουν κατευθείαν την μπισκοτοβιομηχανία

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Σε ενωτικό κλίμα η κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων της ERGO

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ΟΑΣΕ, του ΣΥΑΕ και του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Run Greece 2026

H εταιρεία δηλώνει ότι στέκεται δίπλα σε κάθε δρομέα, συμβάλλοντας σε μια ασφαλή και ποιοτική αγωνιστική εμπειρία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αύξηση ανησυχίας αλλά και προσδοκιών για κοινή δράση καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, οι πολίτες προβληματίζονται για το μέλλον και επιθυμούν η ΕΕ να ενεργεί με ενότητα και φιλοδοξία

Η πρόληψη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας

Η διαδραστική πλατφόρμα Consumer Hub της Insurance Europe ξεναγεί σε ασφαλιστικές καινοτομίες σχεδιασμένες γύρω από τον άνθρωπο

Vision Zero: Ο ευρωπαϊκός στόχος για μηδενικούς θανάτους στους δρόμους έως το 2050

H Apeiron Insurance Project επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο σημερινός ρυθμός μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων μοιάζει ανεπαρκής

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι εμβληματικές προσωπικότητες που θα βραβευθούν στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ

Η 23η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Αύξηση ανησυχίας αλλά και προσδοκιών για κοινή δράση καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, οι πολίτες προβληματίζονται για το μέλλον και επιθυμούν η ΕΕ να ενεργεί με ενότητα και φιλοδοξία

Euroins Greece: Ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου με έμφαση στις προαιρετικές καλύψεις που κάνουν τη διαφορά

Η εταιρεία επενδύει σε ευέλικτες λύσεις, δίνοντας στους οδηγούς τον έλεγχο των επιλογών τους

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, από τις 9:00 έως τις 14:00, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του Επιμελητηρίου

Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου στο CSR HELLAS – Νέα σύνθεση με έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δ. Μιχαλάκης, ΟΤΕ, Γραμματέας η Ρ. Κωνσταντάρου, AVAX, ενώ η Σ. Αγγελοπούλου, ΕΤΕ, επανέρχεται ως μέλος