back to top
24.6 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

O Αμερικανός Πρέσβης στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC)

Επίσκεψη στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC), στο πρότυπο κέντρο νέων τεχνολογιών, εκπαίδευσης και καινοτομίας της Deloitte, στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Αμερικάνος Πρέσβης κ. George J. Tsunis, στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

Ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Partner της Deloitte και Πρόεδρος του Deloitte Alexander Competence Center κ. Βασίλης Καφάτος είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τον Αμερικάνο Πρέσβη και τη Γενική Πρόξενο της Αμερικής κα Elizabeth K. Lee, που τον συνόδευε, στους χώρους του κέντρου, να παρουσιάσουν το όραμα, την αποστολή και το μοντέλο λειτουργίας του και να συνομιλήσουν όλοι μαζί με νέους επαγγελματίες της Deloitte.

- Advertisement -

Το Deloitte Alexander Competence Center, το πρώτο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες στη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε στο τέλος του 2017 με στόχο να επενδύσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων και να αναστρέψει το φαινόμενο της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα (brain regain).

Τα τελευταία 4 χρόνια στο κέντρο προσλαμβάνονται ταλαντούχοι απόφοιτοι πανεπιστημίων, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε συνεχή βάση σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες υπηρεσίες όπως digital, analytics & cognitive, cyber risk, cloud & systems engineering, application management, robotics automation, κλπ., και από τη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε σύνθετα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διεθνή projects του δικτύου της Deloitte.

- Advertisement -

Σήμερα εργάζονται στο Κέντρο της Deloitte στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 850 νέα εξειδικευμένα στελέχημε άμεσο στόχο να προστεθούν στην ομάδα της Deloitte επιπλέον 400 άτομα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Αμερικάνος Πρέσβης κ. George J. Tsunis εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας και η δυναμική της οικονομίας βασίζονται σε δράσεις όπως της Deloitte, προσλαμβάνοντας εκατοντάδες άτομα το χρόνο, συμβουλεύοντας εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο και αποτελώντας την αιχμή της δημιουργίας μιας πολύ δυναμικής παγκόσμιας οικονομίας υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. «Πιστεύω ότι η Deloitte στη Θεσσαλονίκη είναι το ελληνικό μυστικό της επιτυχίας», συμπλήρωσε ο Πρέσβης.

Κατά την παρουσίαση του Deloitte Alexander Competence Center, ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος σχολίασε το σημαντικό αποτύπωμα του DACC στην τοπική κοινωνία και οικονομία: «Μέσα στα 4 χρόνια παρουσίας μας το Deloitte Alexander Competence Center έχει σημαντικό κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο μέσω δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας, τόνωσης της επιχειρηματικότητας και αύξησης της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ έχει συμβάλει στην προσέλκυση και άλλων διεθνών ψηφιακών κέντρων και επενδύσεων, αναδεικνύοντας την προοπτική της Θεσσαλονίκης».

Στη συζήτηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη ο επικεφαλής του Deloitte Alexander Competence Center κ. Βασίλης Καφάτος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Deloitte για την ανάπτυξη νέου ταλέντου με βάση τις μελλοντικές ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διεθνή κόμβο γνώσης, τεχνολογίας και καινοτομίας: «Στο κέντρο μας, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, εστιάζουμε στη συνεχή εκπαίδευση των στελεχών μας σε εκθετικές τεχνολογίες και νέες δεξιότητες και στη συμμετοχή τους σε πρωτοποριακά projects παγκόσμιας εμβέλειας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην καλλιέργεια εξειδικευμένου, υψηλών προδιαγραφών ταλέντου στην πόλη, και στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών τεχνολογίας, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο την ίδια την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, σε τομείς όπως η οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, η πρακτική άσκηση φοιτητών, η διενέργεια bootcamps και coding schools, η επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων καθώς και η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Επίκεντρο των συναντήσεων, η αξιόπιστη πληροφορία, οι σύγχρονες ανάγκες του χρηματοπιστωτικού-επιχειρηματικού οικοσυστήματος και οι νέες της υπηρεσίες

Η Deloitte διευρύνει δυναμικά τη διοικητική της ομάδα

Με 4 νέους Equity Partners και 3 νέους Partners, η εταιρεία ενισχύει στρατηγικούς τομείς υπηρεσιών και επιβεβαιώνει τη συνεχή επένδυσή της στο δυναμικό της

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η νέα έκδοση της έρευνας «Global Future of Cyber» υποδεικνύει τα σημεία όπου οι οργανισμοί καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα στρατηγικής και πράξης

Η Infotrust επενδύει στα νέα ιδιόκτητα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Η επένδυση ύψους €1,5 εκατ. σηματοδοτεί τη νέα εποχή ανάπτυξης του Ομίλου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεργατικού hub ασφαλειών και everyday services

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Δείτε το πρόγραμμα του Greek Risk Management Forum 2026

Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές θεματικές και οπτικές επιφυλάσσει το #grmf26 για την Τετάρτη 23/9 στην Telekom Academy

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Export Credit Greece: Στο πλευρό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ελληνικών επιχειρήσεων

Η συμμετοχή της ως αργυρού υποστηρικτή επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τη σημασία που αποδίδει στη σύνδεση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας