back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Λάρισα: Ολοκληρώθηκε η 11η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ασφαλιστών

Όλη η ασφαλιστική αγορά του Ν. Λάρισας αλλά και των γύρω πόλεων βρέθηκε στην 11η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του νομού και είχε ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά του τελευταίου διαστήματος, τον τιμολογιακό ανταγωνισμό στον κλάδο οχημάτων, τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και τη μάστιγα των μαύρων κωδικών.

Ο κ. Αδάμ
Ο κ. Αδάμ

Οι 140 περίπου συμμετέχοντες συζήτησαν με τους εισηγητές και τους ομιλητές της ημερίδας για τα θέματα που τους απασχολούν και έθεσαν σημαντικά ερωτήματα, ενώ για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε πως τα προβλήματα της διαμεσολάβησης είναι κοινά για όλους, σε όλες τις πόλεις της χώρας.

- Advertisement -

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος καλωσόρισε την πρώτη ημερίδα του insuranceforum.gr στη Λάρισα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές του νομού. Ο κ. Αδάμ αποδείχθηκε πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων, δεδομένου ότι στο παρελθόν υπήρξε και ο ίδιος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Ο α΄ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας Αθανάσιος Νικούδης αναφέρθηκε στην απόφαση να διοργανωθεί η ημερίδα στη θεσσαλική πόλη και ζήτησε τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των επαγγελματιών στις ενέργειες προάσπισης των συμφερόντων των διαμεσολαβητών που γίνονται από πλευράς του συλλόγου.

- Advertisement -
Ο κ. Νικούδης
Ο κ. Νικούδης

Οξύς κατά των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ήταν στην κεντρική του ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης, επιχειρώντας να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί στην αγορά. Αναφέρθηκε στο πτωχευτικό τιμολόγιο, το οποίο όμως δεν εξασφαλίζει ισόβιους πελάτες, στις τακτικές των τραπεζών, που μέσω ανειδίκευτων πολλές φορές υπαλλήλων τους ασκούν αθέμιτες πρακτικές, στις επιθετικές online πωλήσεις κάποιων εταιρειών οι οποίες είναι αμφίβολο αν αφήνουν κέρδη, αλλά και στις  πρακτικές των ΕΠΥ, που συχνά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνεργάτες τους. Όλα αυτά, τόνισε, συνθέτουν ένα επικίνδυνο μείγμα ανταγωνισμού και σπρώχνουν προς το περιθώριο όλη την ασφαλιστική αγορά, η οποία καταλήγει να «τρώει τις σάρκες της».

Ο υγιής ανταγωνισμός, όπως εξήγησε ο  διευθύνων σύμβουλος της Interlife, είναι από τα θεμελιώδη συστατικά της ανάπτυξης, ωστόσο, ειδικά στον κλάδο αυτοκινήτου, κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στα όρια της αυθαιρεσίας και της νομιμότητας. Δυστυχώς, τα τελευταία μνημονιακά χρόνια ο τιμολογιακός ανταγωνισμός έχει βρει πρόσφορο έδαφος, λόγω της οικονομικής ανέχειας πολλών καταναλωτών και νοικοκυριών, αλλά η πολιτική αυτή δεν είναι παρά μια κοντόφθαλμη στρατηγική σε βάρος όλης της αγοράς και της κάθε εταιρείας που την υιοθετεί.

Ο γενικός διευθυντής της Arag SE Δημήτρης Τσεκούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Νομική Προστασία ως σύμμαχος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή», αφού αναφέρθηκε συνολικά στον θεσμό της Νομικής Προστασίας, προχώρησε σε παραδείγματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και στον τρόπο που ένα ασφαλιστήριο Νομικής Προστασίας έρχεται να υποστηρίξει τον πελάτη και τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, κυρίως ως προς την επίλυση ειδικών θεμάτων που έχουν προκύψει από την εξέλιξη και την εξάπλωση της τεχνολογίας στη σύγχρονη digital εποχή και λόγω των κινδύνων που γεννούνται.

4

Ο κ. Τσεκούρας μίλησε επίσης για τις νομικές διαφορές που διαμορφώνονται στις νέες συνθήκες επιβίωσης της σύγχρονης κοινωνίας και επισήμανε πως το κόστος ενός συμβολαίου Νομικής Προστασίας παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, ώστε να εξακολουθεί να είναι προσιτό για κάθε πολίτη, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει το  χαρτοφυλάκιο του κάθε διαμεσολαβητή, αυξάνοντας και τις απολαβές του.

Για ακόμη μια φορά οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas Περικλή Καραμυτιλιού, ο οποίος μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και για τον τρόπο με τον οποίο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν. Αναφέρθηκε μάλιστα, σε καινοτόμες λύσεις για ασφαλέστερη οδήγηση, όπως είναι η χρήση καμερών ενσωματωμένων στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Τέλος, ο κ. Καραμυτιλιός, αφού επισήμανε ότι η Saint Gobain Autover Hellas είναι μια από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, με παρουσία σε 65 χώρες και περισσότερους από 170.000 εργαζομένους, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο της Glassdrive στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει 50 επίσημους σταθμούς, πάνω από 90 συνεργάτες και κινητές μονάδες εξυπηρέτησης.

Ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση του υπεύθυνου Ανάπτυξης του Insurance Pro Τάσου Χαλέμη σχετικά με την insurance pro, την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, η οποία ουσιαστικά αποτελεί ένα διαδικτυακό ψηφιακό γραφείο που επιτρέπει στον κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να διενεργεί όλες τις εργασίες μέσω του υπολογιστή του.

Στο θεματικό στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας μετείχαν:

  • Χρήστος Αχής, εμπορικός διευθυντής – Ορίζων Ασφαλιστική
  • Μαρία Μηλιώνη, προϊσταμένη Υποστήριξης Δικτύου – Interlife Ασφαλιστική
  • Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, διευθυντής πωλήσεων – Arag SE
  • Κωνσταντίνος Καραγιάννης, β΄αντιπρόεδρος – Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας.

Στο θεματικό πάνελ συζητήθηκαν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θέματα για τις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς, τα περιθώρια που δεν αφήνει πλέον ο νόμος ούτε και η εποπτική αρχή για λειτουργία «μαύρων κωδικών», για τον θετικό ρόλο των μεγάλων οργανωμένων διαμεσολαβητικών δικτύων αλλά και για κάποια προβλήματα που δημιουργούνται από ακραίες απαιτήσεις ή συμπεριφορές, για το cross-selling και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά, για τις πολιτικές των εταιρειών γύρω από την εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη δικτύων, και για τον ρόλο της νομικής προστασίας σε περιπτώσεις εμπλοκής ενός διαμεσολαβητή σε περιπέτειες με τον νόμο ή την εποπτική αρχή σχετικά με το επάγγελμά του.

Της συζήτησης προηγήθηκε μια διαφορετική και άκρως διεισδυτική παρουσίαση από τον Νίκο Κλήμη, ο οποίος συντόνισε και το στρογγυλό τραπέζι, σχετικά με το θέμα και τις παραμέτρους που συντηρούν τους μαύρους κωδικούς. Στο τέλος της ημερίδας τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

kopi-pitas

Η 11η Ημερίδα του insuranceforum.gr πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Insurance Pro και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις εταιρείες:

Αrag Νομική Προστασία, Glassdrive, Interlife Ασφαλιστική, Oρίζων Ασφαλιστική, AIG

Χορηγοί επικοινωνίας:

Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr, περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai, Euro2day.gr, sofokleousin.gr, dikaiologitika.gr, larissanet.gr

Η επόμενη ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η AIG γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Salford City FC με ορίζοντα το 2030

Ο σύλλογος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της ιδιοκτησιακής δομής αλλά και των φιλοδοξιών του

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια: Ομορφιά με… ασφάλεια

Η AIG συστήνει μικρές προφυλάξεις που μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να εξασφαλίσουν γιορτές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία

Φ. Μιχάλη: Η συμπεριληπτική ηγεσία ως πυλώνας σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης – Παρεμβάσεις ΣΕΒ για ισότητα στην εργασία

Η Chairwoman & CEO της NN εξηγεί ότι η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς δεν αποτελεί επικοινωνιακή προσέγγιση, αλλά στρατηγική επιλογή για τη εταιρική λειτουργία