back to top
22.6 C
Athens
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025

Landis+Gyr: Νέα μονάδα παραγωγής βιομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στην Κόρινθο

Την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εργοστασίου παραγωγής των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο γιόρτασε η Landis+Gyr A.E., με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό, ενώ για 3η συνεχόμενη χρονιά της απονεμήθηκε το Βραβείο του Καλύτερου Προμηθευτή από τη Landis+Gyr Βορείου Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής στο Τσουγκ, η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία και να τις μεταφέρει στην Κόρινθο. Το έργο της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή.

- Advertisement -

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis+Gyr στην Κόρινθο, που έχουν έκταση 55.000 τ.μ., προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς κι εκείνες που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Επιπλέον, για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.

Αεροφωτογραφία του εργοστασίου της Landis+Gyr στην Κόρινθο
Αεροφωτογραφία του εργοστασίου της Landis+Gyr στην Κόρινθο

Η τελετή των εγκαινίων  των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Oliver Iltisberger, και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της Landis+Gyr Α.Ε.

- Advertisement -

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δημήτριος Αβράμπος, διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr Α.Ε., τόνισε: «Η απόφαση για την μεταφορά της σημαντικής αυτής γραμμής παραγωγής από την Ελβετία στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση της σκληρής και επαγγελματικής δουλειάς όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου. Σε συνδυασμό με την βράβευση της εταιρείας μας από τη Landis+Gyr Βορείου Αμερικής, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα των υψηλών βιομηχανικών προτύπων που επιτυγχάνει η Landis+Gyr στην Κόρινθο».

Από την πλευρά του ο Oliver Iltisberger δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς. Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε. Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και στον προϋπολογισμό που θέσαμε, και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε».

Το εργοστάσιο της Landis+Gyr στην Ελλάδα παραδίδει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών Landis + Gyr της Βόρειας Αμερικής, που ονομάζεται FOCUS. Από το 2010 περισσότεροι από 8.000.000 τέτοιες συσκευές έχουν εξαχθεί από την Κόρινθο προς τη Βόρεια Αμερική, αριθμός που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο έσοδα της τάξεως των 30.000.000 δολαρίων ετησίως.

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis+Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δείτε ποιοι και πως δουλεύουν οι Ελβετοί Ασφαλιστές

Ποιοι είναι αυτοί που διανέμουν τα ασφαλιστικά προϊόντα και γιατί οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις βρίσκονται στα πανεπιστήμια

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Swiss Life: Mε κριτήρια επιδοτήσεις ενοικίων σε ασφαλισμένους

Νέες πρακτικές και επεκτάσεις καλύψεων για να στηρίξει αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Το έτος άλλαξε, η ασφαλιστική αγορά άλλαξε ;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, η κουλτούρα, η αντίληψη των πραγμάτων. Και αυτό είναι δύσκολο, γιατί για να αλλάξεις κουλτούρα πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

243.899 τα ανασφάλιστα, επίκειται νέος μηχανισμός

Κάτι φαίνεται να αλλάζει σήμερα, μετά τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχων...

Συνεργασία IBM και Anthropic για ανάπτυξη επιχειρησιακού λογισμικού με έμφαση σε ασφάλεια και διακυβέρνηση

Η συνεργασία ενσωματώνει το Claude σε επιλεγμένα επιχειρησιακά εργαλεία και προϊόντα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των πελατών της IBM.

Deloitte FSI Predictions 2025: 8 προβλέψεις που επαναπροσδιορίζουν το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ τους και οι ασφαλιστικές, καλούνται να μεταβούν από παθητικό ρόλο αντίδρασης σε ρόλο διαμόρφωσης αλλαγών

Διαφάνεια στα τρόφιμα: Νέο πεδίο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Σαφέστερη βάση για την αξιολόγηση κινδύνου σε συμβόλαια επαγγελματικής και προϊοντικής ευθύνης θέτει η τροπολογία του ευρωβουλευτή Γ. Μανιάτη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανασφάλιστα: Μια νίκη για την Πολιτεία, την κοινωνία αλλά και το ΕΕΑ!

H πολιτική βούληση, η θεσμική επιμονή και η κοινωνική ευαισθησία μπορούν να αλλάξουν τις πραγματικότητες που μας απειλούν για χρόνια

Δράσεις ενημέρωσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στη Δ. Ελλάδα

Με την υποστήριξη του ομίλου AKTOR, άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες που ανέδειξαν τη σημασία της πρόληψης

Χρυσό βραβείο Content Marketing στην Εθνική Ασφαλιστική, για ενέργεια με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα

Η διάκριση «Best Use of Content Marketing for Lead Generation» αφορά την ενέργεια «Αγκαλιάζουμε τη ζωή. Δίπλα σου, για να μπορείς να συνεχίζεις®»

243.899 τα ανασφάλιστα, επίκειται νέος μηχανισμός

Κάτι φαίνεται να αλλάζει σήμερα, μετά τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχων...

Η ΕΑΔΕ παρουσιάζει το νέο της λογότυπο και καμπάνια για την αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Στόχος της καμπάνιας, να ενισχύσει τη θετική στάση του κοινού απέναντι στον επαγγελματία και στον θεσμό που η Ένωση εκπροσωπεί