back to top
19.1 C
Athens
Παρασκευή 15 Μαΐου 2026

ΚΕΜΕΧ – ΕΠΕΦΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση Ξεπλύματος χρήματος

Στη διοργάνωση προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, στις 27 Απριλίου 2015 αποφάσισαν να προχωρήσουν το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή προς τους εκπαιδευόμενους της δυνατότητας να κατανοήσουν τις έννοιες και το κανονιστικό πλαίσιο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και στη συνέχεια η μετάδοση προς αυτούς βασικών εργαλείων και μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων. Η εν λόγω γνώση είναι αναγκαία προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πολυπλοκότητα των αγορών, να αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να εξασφαλίζουν βιώσιμη λειτουργία.

- Advertisement -

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προγράμματος γίνονται σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη στην κανονιστική συμμόρφωση και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα δομείται σε επτά (7) διδακτικές ενότητες και διαρκεί επτά (7) εβδομάδες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει εφαρμοσμένη ανάλυση, ερωτήσεις, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων και συνοδεύεται από προτεινόμενο σχέδιο μελέτης. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται στη διδακτέα ύλη, μέσω διαγωνίσματος και εργασιών που τους ανατίθενται ηλεκτρονικά και έχουν τη δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας με τους εισηγητές, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Με την επιτυχή περάτωση του Προγράμματος κάθε σπουδαστής αποκτά Πιστοποιητικό για το Ξέπλυμα Χρήματος και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι, η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Απριλίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο παρακάτω σύνδεσμο www.compliance.econ.uoa.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σ. Γκούμας /SQLearn: Οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στο e-learning

H τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί την ανάγκη ανανέωσης και επέκτασης του κανονιστικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ανακατατάξεις στην καθημερινή εργασιακή πρακτική των διαμεσολαβητών αλλά των λοιπών ασχολουμένων στην ασφαλιστική αγορά.

Σ. Γκούμας /SQLearn: Οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στο e-learning

H τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί την ανάγκη ανανέωσης και επέκτασης του κανονιστικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ανακατατάξεις στην καθημερινή εργασιακή πρακτική των διαμεσολαβητών αλλά των λοιπών ασχολουμένων στην ασφαλιστική αγορά.

E-learing ΕΚΠΑ: Αντιμετώπιση ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Στις 9/5 ξεκινά το νέο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αιτήσεις συμμετοχής έως 25/4

E-learing ΕΚΠΑ: Αντιμετώπιση ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Στις 9/5 ξεκινά το νέο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αιτήσεις συμμετοχής έως 25/4

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις

Η ΕΑΕΕ στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων μέσα από υποτροφίες του ΟΠΑ

Στρατηγικό ρόλο αποδίδει η Ένωση στη σύνδεση της στατιστικής επιστήμης με τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Ένα επετειακό συνέδριο για τον θεσμό, την οδική ασφάλεια και τη νέα εποχή της πρόληψης

Κοινός παρονομαστής όλων των παρεμβάσεων ήταν η ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενίσχυση της πρόληψης και περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό

Πάρτι στον κήπο γεμάτο εκπλήξεις, με τον τρόπο της Hellas Direct

Το «ευχαριστώ» στους συνεργάτες της δόθηκε με... burgers, κοκτέιλ, παιχνίδι VR και live μουσική

Πρώτο Ιατρείο Πόνου για άτομα με αυτισμό και νευροδιαφορετικότητα στο Λαϊκό Νοσοκομείο από το καλοκαίρι

Το Ιατρείο θα λειτουργήσει πιλοτικά με στόχο να αποτελέσει μοντέλο για αντίστοιχες δομές σε όλη τη χώρα – Η συμβολή του Συλλόγου 95 για Σπάνια Νοσήματα

Αυξάνονται οι απάτες με στόχο ταξιδιώτες του Μουντιάλ 2026

Οι ειδικοί της Kaspersky εξηγούν ποιες διαδικτυακές προσφορές πρέπει να προσέχουν οι φίλαθλοι

ΣΕΒΕ – ΕΑΕΕ: Ενημερωτική εκδήλωση για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

Με αφορμή την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των φαινομένων λόγω κλιματικής κρίσης, καθώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο