back to top
32.4 C
Athens
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026

ΚΕΜΕΧ – ΕΠΕΦΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση Ξεπλύματος χρήματος

Στη διοργάνωση προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, στις 27 Απριλίου 2015 αποφάσισαν να προχωρήσουν το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή προς τους εκπαιδευόμενους της δυνατότητας να κατανοήσουν τις έννοιες και το κανονιστικό πλαίσιο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και στη συνέχεια η μετάδοση προς αυτούς βασικών εργαλείων και μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων. Η εν λόγω γνώση είναι αναγκαία προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πολυπλοκότητα των αγορών, να αντιμετωπίζουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να εξασφαλίζουν βιώσιμη λειτουργία.

- Advertisement -

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προγράμματος γίνονται σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη στην κανονιστική συμμόρφωση και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με πολύχρονη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα δομείται σε επτά (7) διδακτικές ενότητες και διαρκεί επτά (7) εβδομάδες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει εφαρμοσμένη ανάλυση, ερωτήσεις, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων και συνοδεύεται από προτεινόμενο σχέδιο μελέτης. Οι συμμετέχοντες εξετάζονται στη διδακτέα ύλη, μέσω διαγωνίσματος και εργασιών που τους ανατίθενται ηλεκτρονικά και έχουν τη δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας με τους εισηγητές, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Με την επιτυχή περάτωση του Προγράμματος κάθε σπουδαστής αποκτά Πιστοποιητικό για το Ξέπλυμα Χρήματος και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι, η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Απριλίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο παρακάτω σύνδεσμο www.compliance.econ.uoa.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σ. Γκούμας /SQLearn: Οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στο e-learning

H τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί την ανάγκη ανανέωσης και επέκτασης του κανονιστικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ανακατατάξεις στην καθημερινή εργασιακή πρακτική των διαμεσολαβητών αλλά των λοιπών ασχολουμένων στην ασφαλιστική αγορά.

Σ. Γκούμας /SQLearn: Οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στο e-learning

H τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί την ανάγκη ανανέωσης και επέκτασης του κανονιστικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ανακατατάξεις στην καθημερινή εργασιακή πρακτική των διαμεσολαβητών αλλά των λοιπών ασχολουμένων στην ασφαλιστική αγορά.

E-learing ΕΚΠΑ: Αντιμετώπιση ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Στις 9/5 ξεκινά το νέο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αιτήσεις συμμετοχής έως 25/4

E-learing ΕΚΠΑ: Αντιμετώπιση ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Στις 9/5 ξεκινά το νέο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αιτήσεις συμμετοχής έως 25/4

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τον Compass Acceleration Cycle 2026-2027 του ACE

Ο incubator και accelerator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο startup hub στην Ελλάδα και το 95ο μεταξύ 180 στην Ευρώπη

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στην εξέλιξη των ανθρώπων της ακόμη και το καλοκαίρι

Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση «Εκπαίδευση και Τεχνικές Πωλήσεων Προϊόντων Ζωής»

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΔΥ: Σαφής επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τα νέα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η εξάπλωση του ιού δεν είναι πλέον σποραδική, αλλά σταθερά αυξανόμενη

Ραγδαία αύξηση των περιστατικών οξείας μέθης ανήλικων που καταλήγουν στα Επείγοντα

Ανήλικοι καταρρέουν μέσα στα μπαρ και οι υπεύθυνοι τους πετούν έξω, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Αυστηρή τήρηση του νόμιμου ωραρίου και της ΣΣΕ, καθώς και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων απαιτεί ο ΣΥΑΕ

Τόσο ο Σύλλογος όσο και η ΟΑΣΕ τονίζουν ότι δεν επιτρέψουν καμία καταχρηστική συμπεριφορά και παρανομία

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… και χρειαστείς Νομική Προστασία;» – Powered by ARAG

Το επεισόδιο αναδεικνύει τη Νομική Προστασία όχι ως απλή συμπληρωματική κάλυψη, αλλά ως ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης ασφαλιστικής πρότασης

Καλοκαιρινές οδικές αποδράσεις: Ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι

Ένας έλεγχος λίγων λεπτών μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σε περίπτωση απροόπτου, υπενθυμίζει η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική