back to top
31 C
Athens
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Για την ενίσχυση των εμβολιασμών ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης. Η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου, τόνισαν ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση είπε είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή ύστατο μέτρο και πλέον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

- Advertisement -

Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Insurancemarket: Απλοποιεί τη σύγκριση ασφαλίσεων και γιορτάζει τα 15 χρόνια με δώρο 15.000 ευρώ

Η νέα καμπάνια αναδεικνύει τη διαρκή στόχευση της εταιρείας να απλοποιήσει τη διαδικασία επιλογής ασφαλιστικών προϊόντων αξιοποιώντας την τεχνολογία

6 κορυφαίες διακρίσεις για το Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής

Και την καινοτόμο πρωτοβουλία «Μπροστά στις φυσικές καταστροφές, αλλάζουμε το κλίμα μέσα μας»

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Ιούλιος: Μήνας αφιερωμένος στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Τι επισημαίνει σε ενημέρωσή του το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Panormos Cluster: Οδηγός επιβίωσης για τον καύσωνα με έμφαση στην πρόληψη

Βασικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων από τις υψηλές θερμοκρασίες

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ολιστική ασφάλιση επιχειρήσεων από την Ατλαντική Ένωση

Σχεδιάζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης και περιλαμβάνει ευρύ φάσμα καλύψεων

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Allianz Greece: Δίπλα στους πρωταθλητές, ενισχύοντας τη σύνδεση ασφάλισης και αθλητισμού

Αυτή τη στρατηγική της δέσμευση αναδεικνύει η ασφαλιστική με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας του Team Allianz Γκ. Τζουμακίδου

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος: Ξεκινά στις 17/7 η εκστρατεία DRIVE SAFE ACHAIA

Με τη συμβολή της Τροχαίας Αχαΐας και την ευγενική χορηγία της Extra Assistance, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας