back to top
30 C
Athens
Σάββατο 11 Ιουλίου 2026

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Για την ενίσχυση των εμβολιασμών ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης. Η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου, τόνισαν ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση είπε είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή ύστατο μέτρο και πλέον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

- Advertisement -

Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

6 κορυφαίες διακρίσεις για το Marketing της Εθνικής Ασφαλιστικής

Και την καινοτόμο πρωτοβουλία «Μπροστά στις φυσικές καταστροφές, αλλάζουμε το κλίμα μέσα μας»

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Ιούλιος: Μήνας αφιερωμένος στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Τι επισημαίνει σε ενημέρωσή του το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Interasco: Το πρόγραμμα Care 4 Home θέτει στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη προστασία της κατοικίας

Φυσικές καταστροφές αλλά και απρόβλεπτα περιστατικά έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για ασφαλιστικές λύσεις που περιορίζουν τις οικονομικές συνέπειες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

12th MedTech Conference 2026: «Οι στρεβλώσεις παραμένουν – Ποιες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13/7 από την ethosEVENTS, με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και παράλληλη μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Καλοκαιρινός ύπνος: Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητά του

Το Εργαστήριο Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν προτείνει απλές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοιχτά ΤΕΑ

Μεταξύ άλλων θεσπίζεται το Ομαδικό Ασφαλιστικό Προϊόν Επαγγελματικής Συνταξιοδότησης, που θα εκδίδεται από ασφαλιστικές εταιρείες

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος: Το πιο ουσιαστικό check‑out πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν υψηλές όλο το καλοκαίρι – Ραντεβού στις 13 και 14 Ιουλίου 2026, από 14:00 έως 20:00

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ο καθαρισμός οικοπέδων ασπίδα απέναντι στις πυρκαγιές

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υπενθυμίζει ότι η πρόληψη αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος

Οι πρώτοι μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο για το 2025

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης AM Best

Αύξηση 22,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική άνοδος στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις

Με webinar για τον νέο ΚΟΚ συνεχίζονται οι δράσεις του Panormos Business Center

Την Παρασκευή 17/7, με εισηγητή τον Δ. Μαυρέλη, Τμηματάρχη Τροχαίας Αττικής