back to top
17.7 C
Athens
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Για την ενίσχυση των εμβολιασμών ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης. Η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου, τόνισαν ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση είπε είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή ύστατο μέτρο και πλέον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

- Advertisement -

Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Αμερικανίδα πρέσβης Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό 1566 στο ΕΣΥ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο CEO της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Sword Health και εκπρόσωπος του ΠΟΥ

14th Clinical Research Conference: Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Υγείας

Το #crco25, με τίτλο «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις», θα πραγματοποιηθεί 4/12 στο Divani Caravel

Διαβούλευση για τον Προσωπικό Ιατρό μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ακαδημίας Γενικής Ιατρικής

Η Ακαδημία συνιστά στους ιατρούς να καθυστερήσουν την υπογραφή της νέας σύμβασης, ενόψει πιθανής τροποποίησης

Η Glassdrive φροντίζει για την ασφάλεια πίσω από το παρμπρίζ

Η καμπάνια της εταιρείας τονίζει ότι το παρμπρίζ είναι βασικό στοιχείο της δομής και της λειτουργικότητας του αυτοκινήτου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Κυκλοφορεί τo νέο τεύχος του Insurance World

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2025 φιλοξενείται η κεντρική συνέντευξη της Μαρίας Παπαζαρκάδα, Country Manager της Coface στην Ελλάδα

Η Αμερικανίδα πρέσβης Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό 1566 στο ΕΣΥ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο CEO της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Sword Health και εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Θεσμοί και Ανάπτυξη: Πώς θα τρέξουμε πιο γρήγορα από τις προκλήσεις» από τη διαΝΕΟσις στην Εθνική Πινακοθήκη

Η εκδήλωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς ολοκληρώνεται η σειρά δράσεων της διαΝΕΟσις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Για τη βία κατά των γυναικών ως συλλογική υπόθεση, καθώς και την απάντηση της Πολιτείας κάνει λόγο σε σημερινή ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Ημερίδα ΕΑΕΕ και UNSAR στη Ρουμανία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE PROFILE για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων