back to top
15.8 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Για την ενίσχυση των εμβολιασμών ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης. Η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου, τόνισαν ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση είπε είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή ύστατο μέτρο και πλέον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

- Advertisement -

Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γεωργιάδης: Nέο πρόγραμμα πρόληψης – 30.000 ευνοήθηκαν από το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε προγράμματα πρόληψης, παχυσαρκίας, καρκίνου του δέρματος και ψηφιακών μαστογραφιών

Ποδήλατο και ασφάλιση: Η προστασία που χρειάζεται κάθε αναβάτης στους καλοκαιρινούς δρόμους

Η Insurance Europe αναδεικνύει μέσα από την καμπάνια #InsuranceIsEverywhere ότι η ασφάλιση δεν αφορά μόνο τα μεγάλα και απρόσμενα γεγονότα

Αιμοδοσία τον Αύγουστο: Τι απαντά ο υπουργός στα δημοσιεύματα – Τι ισχύει για τις ελλείψεις

Ο φετινός Αύγουστος παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις αίματος διεθνώς λόγω παραγόντων όπως η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 8 οδηγίες για να είστε ασφαλείς στο νερό

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί αθόρυβα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, συχνά χωρίς κραυγές ή άλλα εμφανή σημάδια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση: Πού βρίσκεται το ασφαλιστικό ενδιαφέρον

Η επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες ασφαλιστικές ανάγκες

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: Ο επαγγελματίας του μέλλοντος θα είναι 100% άνθρωπος, αλλά με τεχνολογικές υπερδυνάμεις

Υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τις εξελίξεις και υπάρχουν εκείνοι που επιχειρούν να τις διαμορφώσουν. Ο Παναγιώτης Λελεδάκης ανήκει

Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση: Πού βρίσκεται το ασφαλιστικό ενδιαφέρον

Η επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες ασφαλιστικές ανάγκες

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα