back to top
15.6 C
Athens
Τρίτη 28 Απριλίου 2026

Κ. Καπετανάκη, Howden Matrix: Περαιτέρω δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το 2022

Για ακόμη μία χρονιά ο όμιλος Howden Matrix, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ολοκλήρωσε τις δράσεις ΕΚΕ για το 2021, υποστηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο το έργο του Συλλόγου «ΠΝΟΗ για το Παιδί και Οικογένεια».

Ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» με έδρα την Καβάλα, ιδρύθηκε το 2001 και σήμερα έχει αναλάβει την πολυεπίπεδη στήριξη και φροντίδα 120 οικογενειών με ανήλικα τέκνα.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, εκτός από την επισιτιστική κάλυψη, η «ΠΝΟΗ» Καβάλας έχει αναλάβει τα έξοδα νοσηλείας των ανήλικων μελών, την επιδότηση φοιτητών και σπουδαστών, τα έξοδα θέρμανσης και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, την καταβολή του ενοικίου των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και την μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών, όπου αυτή κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.

Οι οικογένειες επιλέγονται μετά από συνεδρίες που διενεργεί κοινωνική λειτουργός και αφού έχει προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος της οικονομικής τους κατάστασης, ενώ εκτός από την εθελοντική εργασία του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΝΟΗ», παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους νομικοί, παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί της τοπικής κοινωνίας.

- Advertisement -

Εκτός από την «ΠΝΟΗ» Καβάλας, οι δράσεις ΕΚΕ του ομίλου Howden Matrix κατά το 2021 έχουν ενισχύσει το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του MAKE A WISH GREECE και του ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν συμμετάσχει σε πλήθος εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων ΕΚΕ για τη χρονιά που σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας, η Deputy CEO του Ομίλου Howden Matrix Κωνσταντίνα Καπετανάκη (φωτό) τονίζει μεταξύ άλλων: «Το 2021 αποτέλεσε μια εξαιρετική χρονιά για τη Howden Matrix, τόσο από πλευράς ανάπτυξης εργασιών, όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Η θετική πορεία μας, παρά τις πολλές δυσκολίες της πανδημίας, μας έδωσε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη πιο δυναμικά τους φορείς που έχουν αναλάβει την ανακούφιση, την επιμόρφωση και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που έχουν αυξημένες ανάγκες και συχνά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές καθημερινές απαιτήσεις διαβίωσης. Ακολουθώντας τις αρχές του μητρικού μας Ομίλου, επικεντρωθήκαμε στα παιδιά και στις ευπαθείς ομάδες και στρέψαμε την προσοχή μας στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας, που συνήθως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση πόρων.

Στόχος μας μέσα στο 2022 είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, να εντείνουμε τον εθελοντισμό, δηλαδή τον θεσμό που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ενσυναίσθησης και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία, χαμόγελα και επιστροφή στην κανονικότητα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στη Σπάρτη το Run Greece, με τη χορηγία της ERGO – Επόμενος σταθμός η Καβάλα

Η εταιρεία στήριξε ενεργά τη διοργάνωση, προβάλλοντας έμπρακτα τη σύνδεση του αθλητισμού με την ασφάλεια και την ευεξία

Δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AIG Greece

Στο πλαίσιο του «Volunteering Month» της εταιρείας, που επιβεβαιώνει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο

Σε τροχιά επιτυχίας η Επιθεώρηση Χρυσολόγου – Βραβεύσεις με κοινωνικό μήνυμα και ισχυρό αποτύπωμα για το 2026

Μια βραδιά που συνδύασε την αποτίμηση της προηγούμενης χρονιάς με τον σχεδιασμό για το μέλλον – Δηλώσεις Χ. Χρυσολόγου στην κάμερα του «IW»

Σήμα Διαφορετικότητας: Έως 20/4 δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα του ΕΕΑ και του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής

Η Ημερίδα με θέμα «Σήμα Διαφορετικότητας: Γίνε Εργοδότης ίΣων Ευκαιρίων» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Απριλίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Πιστοποίηση ISO 27001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών της Interlife

Ι. Βοτσαρίδης: «Στρατηγική επιλογή να επενδύουμε συστηματικά στην ασφάλεια, ενισχύοντας την αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι σε πελάτες, συνεργάτες και αγορά»

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Στη Σπάρτη το Run Greece, με τη χορηγία της ERGO – Επόμενος σταθμός η Καβάλα

Η εταιρεία στήριξε ενεργά τη διοργάνωση, προβάλλοντας έμπρακτα τη σύνδεση του αθλητισμού με την ασφάλεια και την ευεξία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΕΕ και HALA ενισχύουν τη συνεργασία τους για εκσυγχρονισμό της διαχείρισης ασφαλιστικών ζημιών

Στο επίκεντρο της συνάντησης, ο κρίσιμος ρόλος του πραγματογνώμονα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης

Νομική Προστασία και το κόστος της δικαιοσύνης – Τι προωθεί η ARAG

Η νομική προστασία ως εργαλείο «ισότιμης πρόσβασης στη δικαιοσύνη» για πολίτες με διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες

5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026 – Όσα ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Οι εξαγγελίες αφορούν επίσης το ιατρικό προσωπικό των νησιών, τη βελτίωση σε ραντεβού και ΤΕΠ, καθώς και τη χρήση social media από ανηλίκους

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου: Έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και ενημέρωση

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παραμένουν οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου