back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026

Με ισχυρή παρουσία του πολιτικού κόσμου και της αγοράς η εκδήλωση κοπής πίτας του ΕΕΑ

Σε εορταστικό κλίμα η οικογένεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών –τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, του ΔΣ και οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου– έκοψε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.

ΕΕΑ, κοπή πίτας 2026

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κυριάρχησε το κέφι, καθώς όλοι οι παριστάμενοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και πρόεδροι επιμελητηρίων και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας τίμησαν το ΕΕΑ με την παρουσία τους.

- Advertisement -

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μιλένα Αποστολάκη, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Μάντζος, Κατερίνα Σπυριδάκη, Χριστίνα Σταρακά, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιώργος Γαβρήλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Παπαηλιού, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου και Βασίλης Κοτίδης, ο βουλευτής της Νίκης Ανδρέας Βορύλλας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίκος Βρεττός, Αθηνά Λινού και Θεοδώρα Τζάκρη, η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΕΕΑ και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga.

Τη βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη νέα εποχή που ξεκινά για το Επιμελητήριο μετά τη συμπλήρωση και τους εορτασμούς των 100 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του. «Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί θεωρούμαστε από όλους –και όχι άδικα– ο σημαντικότερος σύμμαχος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών», ανέφερε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι  για το Επιμελητήριο είναι «στόχος να πρωταγωνιστεί πάντα και παντού».

Παράλληλα προχώρησε σε μια ανασκόπηση των δράσεων του ΕΕΑ τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας και το κοινωνικό πρόσωπο του φορέα. «Δεν είμαστε μόνο επιχειρηματίες. Έχουμε κοινωνική συνείδηση και αυτό φαίνεται από το έργο μας», εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Τον ηγετικό ρόλο του Επιμελητηρίου και την παρεμβατική του δυνατότητα προς όφελος των μελών του και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας εξήραν άλλωστε και οι πολιτικοί που τοποθετήθηκαν δημόσια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη λαμπρή βραδιά του ΕΕΑ ισχυρή εκπροσώπηση υπήρξε και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων η Αντιδήμαρχος Ζαχαρούλα Αγρογιάννη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άννα Αντωνίου, Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Ελένη Αβραμοπούλου και Μαρία Καζάκου.

Πολυπληθής ήταν και η εκπροσώπηση από την επιμελητηριακή κοινότητα, καθώς παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Δαμίγος και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, Φθιώτιδας Χρυσόστομος Καρέλλης, Ηλίας Κώστας Λεβέντης, Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, Ζακύνθου Νίκη Μαλαφούρη, Ιωαννίνων Σπυρίδων Μπέκας, Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, Κεφαλληνίας & Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

Οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων που έλαβαν το λόγο ανέδειξαν το πολύ σημαντικό έργο του ΕΕΑ και τη συμβολή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του επιμελητηριακού θεσμού.

Μεταξύ των παρισταμένων και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ και συγκεκριμένα ο Α’ Αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Σπύρος Σταυρούλιας, ο Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ευχήθηκαν να είναι το 2026 αποδοτικό για επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καθώς και μια χρονιά με ευημερία και πρόοδο για την οικονομία και τους πολίτες.

Δεκάδες από τους επίσημους προσκεκλημένους ευχήθηκαν στη διοίκηση του ΕΕΑ για τη νέα χρονιά, ενώ στο πλαίσιο της εορταστικής βραδιάς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τα μέλη της ΔΕ απένειμαν τιμητικό βραβείο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη, για την προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βελίκα Καραβάλτσιου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πρωτοβουλία ΕΕΑ για ενίσχυση της Αίγινας με 90 παλέτες εμφιαλωμένο νερό

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου επεκτείνεται σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και απαντούν σε άμεσες ανάγκες κατοίκων και επαγγελματιών

ΠΣΑΣ: Έμφαση στην εκπαίδευση το 2026 και επιστροφή των Βραβεύσεων Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ξεκινά επίσημα και δυναμικά τη νέα χρονιά – Δηλώσεις του Προέδρου Λ. Αποστολιώτη στο «IW»

Η Υπουργός Εργασίας τιμήθηκε στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΕΑ

Νομοσχέδιο που θα εστιάζεται στον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης προανήγγειλε η κ. Κεραμέως

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιστρα πολέμου: Ποιες καλύψεις ακυρώνονται από αύριο

Ακυρώσεις καλύψεων από τις 00:00 GMT στις 5 Μαρτίου 2026

Αναβάθμιση ειδικών σχολείων στη Λάρισα με δωρεά της ΕΑΕΕ

Αλ. Σαρρηγεωργίου: «Τα σχολεία είναι ο χώρος όπου διαμορφώνεται το μέλλον. Και αυτό το μέλλον χρειάζεται ασφάλεια και σταθερές βάσεις»

Η Allianz ταξίδεψε με συνεργάτες και εργαζόμενους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Στ. Μαλαχιάς: Η στρατηγική συνεργασία με το Ολυμπιακό-Παραολυμπιακό Κίνημα, διαρκής δέσμευση να στηρίζουμε το πάθος και το όραμα των ανθρώπων

Η τάση που αλλάζει τη χρηματοοικονομική στρατηγική των επιχειρήσεων στην Κύπρο

Η SoEasy Insurance ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν τις ασφαλίσεις εγγυήσεων στην κυπριακή αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιστρα πολέμου: Ποιες καλύψεις ακυρώνονται από αύριο

Ακυρώσεις καλύψεων από τις 00:00 GMT στις 5 Μαρτίου 2026

Αναβάθμιση ειδικών σχολείων στη Λάρισα με δωρεά της ΕΑΕΕ

Αλ. Σαρρηγεωργίου: «Τα σχολεία είναι ο χώρος όπου διαμορφώνεται το μέλλον. Και αυτό το μέλλον χρειάζεται ασφάλεια και σταθερές βάσεις»

Η Allianz ταξίδεψε με συνεργάτες και εργαζόμενους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Στ. Μαλαχιάς: Η στρατηγική συνεργασία με το Ολυμπιακό-Παραολυμπιακό Κίνημα, διαρκής δέσμευση να στηρίζουμε το πάθος και το όραμα των ανθρώπων

Η τάση που αλλάζει τη χρηματοοικονομική στρατηγική των επιχειρήσεων στην Κύπρο

Η SoEasy Insurance ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν τις ασφαλίσεις εγγυήσεων στην κυπριακή αγορά

Greek Space Tech Forum 2026: Η νέα δυναμική της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας

Οι προοπτικές που ανοίγονται από τον διπλασιασμό της ελληνικής συμμετοχής στον ESA, στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώνεται 21-22/4 από την ethosEVENTS