back to top
7.3 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

ΕΙΑΣ: Επανεκπαίδευση – επαναπιστοποίηση διαμεσολαβητών στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) ως ο επίσημος θεσμικά -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- εκπαιδευτικός φορέας της ασφαλιστικής αγοράς, λειτουργεί από το 1987 και έχει ως βασικό σκοπό του την υποστήριξη και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σχεδιασμών των ασφαλιστικών εταιριών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Το Ε.Ι.Α.Σ. υπέβαλε και εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την Πράξη αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β 3350/12.12.2014 της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ, τα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 8 ωρών το καθένα, που εντάσσονται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» και τον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».

- Advertisement -

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από το ΕΙΑΣ από τις αρχές Δεκεμβρίου 2015, με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στη τάξη. Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθούν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το ΕΙΑΣ «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
EIAS

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών τομέων Α΄, Β΄ και Γ΄, έκαστο των οποίων πρέπει έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε (5) ωρών, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

- Advertisement -

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, συντονιστές, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων), αλλά και σε υπαλλήλους γραφείων διαμεσολάβησης και πιστωτικών ιδρυμάτων.
Το κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις παραδόσεις της ύλης βάσει της οποίας θα επαναπιστοποιηθούν οι γνώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και τη διεξαγωγή test κατανόησης.
Η μέθοδος διδασκαλίας βασίζεται σε ένα κατάλληλα δομημένο πρόγραμμα εισηγήσεων με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων παρουσιάσεων και σύγχρονων εποπτικών μέσων και τεχνικών, με ασκήσεις, μελέτη περιπτώσεων κ.α., που θα συμβάλλουν θετικά αφενός στην καλύτερη αφομοίωση της ύλης από τους συμμετέχοντες και αφετέρου στο να καταστήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και κατανοητή.

Στους συμμετέχοντες θα διανέμονται ειδικές εκπαιδευτικές σημειώσεις του ΕΙΑΣ.
Στο τέλος του κάθε σεμιναρίου, θα χορηγείται από το ΕΙΑΣ στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώνουν επιτυχώς το test κατανόησης η Βεβαίωση Περαίωσης του εγκεκριμένου από την ΤτΕ σεμιναρίου, που θα αναγράφει τον κωδικό έγκρισης σεμιναρίου από την ΤτΕ, τον τομέα επανεκπαίδευσης, τον τίτλο /αντικείμενο του σεμιναρίου και τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Οφέλη των εκπαιδευομένων:
• Επικαιροποίηση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών γνώσεων των εκπαιδευομένων
• Παρακολούθηση του υποχρεωτικού σεμιναρίου από τον μοναδικό εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ασφαλιστικό οργανισμό, που ίδρυσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς μας
• Επαγγελματική αξιοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στην ασφαλιστική αγορά
• Ενίσχυση εικόνας και βελτίωση σχέσεων με τους πελάτες
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων
• Αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας
• Απόκτηση Βεβαίωσης Περαίωσης, κατόπιν εξετάσεων, του εγκεκριμένου από την ΤτΕ προγράμματος.

Εκπαιδευτές / Εισηγητές Σεμιναρίων:
Οι διδάσκοντες στα σεμινάρια του ΕΙΑΣ είναι εισηγητές με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους και με υψηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις εκπαιδευτών του Ινστιτούτου (βάσει προτύπου διασφάλισης ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008). Όλοι είναι πιστοποιημένοι εισηγητές από τον ΟΑΕΔ (με κωδικό ΛΑΕΚ).

Κόστος Συμμετοχής & Όροι Πληρωμής:

Το Κόστος Συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε σεμιναρίου, διάρκειας 8 ωρών, ορίζεται σε 75€ ανά άτομο.

Η πληρωμή των διδάκτρων μπορεί να γίνει είτε στα γραφεία του ΕΙΑΣ με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα (με επιβάρυνση 2% των τραπεζικών εξόδων) είτε με κατάθεση σε έναν από τους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς του EIAΣ:

• ALPHA BANK: 114-00-2786006633 IBAN: GR8101401490114002786006633
• EΘΝΙΚΗ: 142/48003627 IBAN: GR6501101420000014248003627
• ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5032013025-298 IBAN: GR6801720320005032013025298
• EUROBANK: 0026.0141.47.0200566956 IBAN: GR4002601410000470200566956

Αντίγραφο του καταθετηρίου παρακαλούμε να σταλεί είτε ηλεκτρονικά με mail στο eiasinfo@eias.gr είτε με fax στον αριθμό 210 9219 917.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΕΙΑΣ (Τ: 210 9219660 & 210 9219684, e-mail: eiasinfo@eias.gr & eias@ath.forthnet.gr).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Κάλεσμα του εκκαθαριστή στους πιστωτές της Enterprise Insurance Company

Ο εκκαθαριστής της ασφαλιστικής επιχείρησης Enterprise Insurance Company Plc εξέδωσε δεύτερη ειδοποίηση

Γ. Στουρνάρας στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις έχουν διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Η θεσμική ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα 2024» είχε θέμα «Πρόοδος, Προκλήσεις και Προτάσεις Πολιτικής για την Ελληνική Οικονομία»

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.