back to top
10.3 C
Athens
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026

I. Ρόκας: Mε κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα του ασφαλιστικού δικαίου

Η Δικηγορική Εταιρεία Ρόκας ιδρύθηκε, τον Φεβρουάριο του 1977, στην Αθήνα, από τον καθηγητή Ιωάννη Ρόκα, αρχικά ως δικηγορικό γραφείο, και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων νομικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετεξελίχθηκε σε δικηγορική εταιρεία τον Ιανουάριο του 2001 και αποτελεί τον πυρήνα του Δικτύου Ρόκας, το οποίο περιλαμβάνει υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη και τη Σόφια, καθώς και ανεξάρτητες δικηγορικές και συμβουλευτικές εταιρείες στο Βελιγράδι, το Βουκουρέστι, την Πράγα, τα Σκόπια, τα Τίρανα, καθώς και κοινοπρακτικά δικηγορικά γραφεία στην Ποντγκόριτσα και το Σαράγεβο.

Η εταιρεία διακρίνεται για τις κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα του ασφαλιστικού δικαίου, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δραστηριότητάς της, όλο το εύρος του εταιρικού και εμπορικού δικαίου, την ενέργεια, τις διεθνείς διαιτησίες και τις περίπλοκες δικαστικές αντιδικίες, καθώς και για τη συμβολή της σε δυσχερή νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ομάδα, αποτελούμενη από 82 άτομα, εκ των οποίων 44 στην Ελλάδα, υποστηριζόμενη από πολυμελές διοικητικό προσωπικό, παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με γνώμονα το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους εντολείς της.

- Advertisement -

Η Δικηγορική Εταιρεία Ρόκας έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση υποθέσεων μεγάλης οικονομικής σημασίας στην Ελλάδα και σε οκτώ άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις και εταιρικούς μετασχηματισμούς, εμπορικές συναλλαγές, δημόσιες συμβάσεις και παραχωρήσεις, καθώς και δίκαιο ανταγωνισμού, κρατικές ενισχύσεις, χρηματοοικονομικό, εταιρικό, ενεργειακό, περιβαλλοντικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Επιπλέον, διακρίνεται για την επιτυχή διαχείριση μεγάλων έργων, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ενωσιακή εμβέλεια.

Η αξιοπιστία, η τεχνογνωσία και η ευελιξία της εταιρείας εξασφαλίζουν την αποτελεσματική ανταπόκριση στις απαιτήσεις κάθε έργου, καθιστώντας τη Δικηγορική Εταιρεία Ρόκας πρωτοπόρο στη νομική σκηνή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

- Advertisement -

Η Δικηγορική Εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές και δικαστηριακές υπηρεσίες, σε τακτική βάση, σε μια μεγάλη ομάδα εμπορικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά την τελευταία πενταετία, υποθέσεις των: Helleniq Energy (πρώην Ελληνικά Πετρέλαια), LG Electronics, Roche Hellas, Lafarge Holcim.

Ο εταίρος και επικεφαλής της Ομάδας Διαιτησίας, Dr. Aντώνιος Τσαβδαρίδης, μιλώντας για τους στόχους και την αποστολή της εταιρείας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θωρακίζουμε τους πελάτες μας από τις νομικές και κανονιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, παρέχοντας εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες αιχμής, ενώ ακολουθούμε την εξέλιξή τους στους τομείς της καινοτομίας και της βιωσιμότητας».

Από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα εποχή για τη MEGA Corporate Insurance – Μετονομάζεται σε NUVIA Insurance Brokers

Η εταιρεία του Ομίλου Mega Brokers εξελίσσεται πλέον σε ανεξάρτητη οντότητα, με νέα ταυτότητα και διοικητική δομή

Οι ασφαλιστές πήραν αυτό που ήθελαν. Ελεύθερες 100% οι ασφάλειες στην Ινδία

Η αλλαγή του νομικού πλαισίου αποσκοπεί στο να διευκολυνθούν οι εισροές μεγάλων κεφαλαίων, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να ενοποιηθεί ο κλάδος

Carglass®: 25 χρόνια στην Ελλάδα, με πάνω από 1.200.000 αντικαταστάσεις κρυστάλλων

Το μέγεθος αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτυπώνει τη διαχρονική εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει από συνεργαζόμενες εταιρείες και καταναλωτές

Το ΠΑΡΟΝ υποδέχτηκε με ενότητα και αισιοδοξία τη νέα χρονιά

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, συνεργάτες και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, στην ξεχωριστή εκδήλωση κοπής πίτας που διοργάνωσε το ασφαλιστικό γραφείο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα εποχή για τη MEGA Corporate Insurance – Μετονομάζεται σε NUVIA Insurance Brokers

Η εταιρεία του Ομίλου Mega Brokers εξελίσσεται πλέον σε ανεξάρτητη οντότητα, με νέα ταυτότητα και διοικητική δομή

Σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τα νοσοκομεία

Η κατάσταση στο ΕΣΥ φέρεται να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών

Οι ασφαλιστές πήραν αυτό που ήθελαν. Ελεύθερες 100% οι ασφάλειες στην Ινδία

Η αλλαγή του νομικού πλαισίου αποσκοπεί στο να διευκολυνθούν οι εισροές μεγάλων κεφαλαίων, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να ενοποιηθεί ο κλάδος

Carglass®: 25 χρόνια στην Ελλάδα, με πάνω από 1.200.000 αντικαταστάσεις κρυστάλλων

Το μέγεθος αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτυπώνει τη διαχρονική εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει από συνεργαζόμενες εταιρείες και καταναλωτές

Στις αρχές Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Τι ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ