Το 2023 καταγράφηκε ως μια από τις πιο καταστροφικές χρονιές για το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών, με τις δασικές πυρκαγιές να προκαλούν ζημιές που εκτιμώνται στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του EFFIS (European Forest Fire Information System).
Μέσα σε αυτό το ανησυχητικό πλαίσιο, η Εθνική Ασφαλιστική επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη για πρόληψη, ενημέρωση και ασφαλιστική κάλυψη, μέσα από μια καμπάνια με το χαρακτηριστικό μήνυμα: «Για να μη μας βρει η επόμενη ημέρα μιας δασικής πυρκαγιάς “πυρ και μανία”, προετοιμαζόμαστε από σήμερα».
Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι η προστασία της περιουσίας δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής εξασφάλισης, αλλά και πράξης ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Με σύνθημα «Αλλάζουμε το κλίμα μέσα μας», καλεί τους πολίτες να λάβουν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και να εξετάσουν την αξία της ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα της ασφαλιστικής.













