back to top
26.6 C
Athens
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

Η διαδρομή του e-ΕΦΚΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Ο e-ΕΦΚΑ δίνει ισχυρό «παρών» στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το stand (38) του φορέα στο περίπτερο 15 προσελκύει καθημερινά πολυάριθμους επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώνονται για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα από το έμπειρο προσωπικό των τοπικών διευθύνσεων της Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Κατά το πρώτο διήμερο της Έκθεσης, το ενδιαφέρον προσέλκυσε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο e-ΕΦΚΑ το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, με τίτλο «Ο e-ΕΦΚΑ στο παρόν και στο μέλλον».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός, Πάνος Τσακλόγλου και ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

- Advertisement -

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις θεσμικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στον τομέα του ασφαλιστικού συστήματος, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον e-ΕΦΚΑ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, παρουσιάστηκε η πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών, η οποία βασίστηκε σε σκληρή δουλειά και «έξυπνες» λύσεις, με απτά αποτελέσματα.

Μεταξύ των σημαντικότερων επιτευγμάτων είναι η σημαντική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, που πλέον βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό: 19.000 στις κύριες και λιγότερες από 35.000 στις επικουρικές.

Ο μέσος χρόνος απονομής μιας σύνταξης αντιστοιχεί σε λιγότερες από 60 ημέρες, πλην των περιπτώσεων με ιδιαιτερότητες, ενώ το 90% των συντάξεων του δημόσιου τομέα εκδίδεται εντός του μήνα της αίτησης.

Ο e-ΕΦΚΑ παραμένει σε υψηλούς ρυθμούς απονομής συντάξεων, με περισσότερες από 1.000 να εκδίδονται καθημερινά και δεσμεύεται ότι στο μέλλον οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους ακόμα πιο γρήγορα.

Στις προσεχείς δράσεις του φορέα περιλαμβάνονται δύο εμβληματικά έργα, που είναι η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα ενοποιήσει τα περιφερειακά συστήματα και η ψηφιοποίηση του χαρτώου αρχείου, που θα επιταχύνει την απονομή συντάξεων και παροχών.

Παράλληλα, ο e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει να ενισχύει τις 110 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ήδη διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του (www.efka.gov.gr), προσφέροντας απομακρυσμένη πρόσβαση, άμεση εξυπηρέτηση και σεβασμό προς τον πολίτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Εξαγωγές και ασφάλιση πιστώσεων στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της ESG, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, επιχειρήσεων και τραπεζών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ξεπέρασε το 12% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή του κλάδου ζωής προσέγγισε τα 1,6 δισ. ευρώ (+20,1%), ενώ εκείνη του κλάδου κατά ζημιών τα 1,7 δισ. ευρώ (+5,5%)

Γ. Χατζηθεοδοσίου για μέτρα ΔΕΘ: «Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των μικρομεσαίων»

Ανεπαρκή και καθυστερημένα χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Ο ΠΣΑΣ για την ολοκλήρωση της θητείας Σωφρονά στο ΕΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τη συμβολή του στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των ασφαλιστικών συμβούλων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας με τον Όμιλο EPSILONNET

Σε αυτό το νέο μοντέλο Embedded Credit Intelligence η πληροφορία ενσωματώνεται απευθείας εκεί όπου λαμβάνονται καθημερινά οι κρίσιμες αποφάσεις

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Στο επίκεντρο η ασφάλιση των επαγγελματιών οδηγών ταξί

Τα Taxi Pack δίνουν έμφαση στην επιλογή ασφαλιστικών καλύψεων ανάλογα με το επίπεδο προστασίας που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας

HDI Global: «Πράσινο» από τους Lloyd’s για νέο συνδικάτο

Το συνδικάτο θα συσταθεί και θα διοικείται σε συνεργασία με την PoloWorks, η οποία διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και εμπειρία

Ξεπέρασε το 12% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή του κλάδου ζωής προσέγγισε τα 1,6 δισ. ευρώ (+20,1%), ενώ εκείνη του κλάδου κατά ζημιών τα 1,7 δισ. ευρώ (+5,5%)

Ασφάλιση Ζωής: Προστασία και οικονομικός σχεδιασμός με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου σε κάθε στάδιο της ζωής του